Financiële tips en adviezen met betrekking tot de coronaregelingen

Foto: HogelandNieuws

Roel Venema van Veldman & Van Dijk te Leens geeft financiële tips en adviezen op WinsumNieuws. Onderstaand een update tot en met 30-09-2020 met betrekking tot de coronaregelingen. Doe uw voordeel er mee!!

Extra coronasteun (15-10-2020)

Het debat van gisterenavond over de coronamaatregelen levert een Kamermeerderheid op voor extra steun aan de zwaar getroffen sectoren: horeca, concertzalen, evenementenhallen en sportclubs. Het lijkt erop dat het derde steunpakket voor bedrijven en werknemers dat van 1 oktober 2020 t/m juni 2021 loopt, wordt opengebroken. Lees verder:

https://www.coronaregelingen.nl/extra-coronasteun-15-10-2020/

Reisadvies: ontmoedigen reizen naar oranje gebieden (14-10-2020)

Het kabinet wil niet-noodzakelijke reizen met de auto, trein en vliegtuig naar risicogebieden ontmoedigen. Hiervoor zal zij de campagne aanscherpen. Op dit moment maakt het kabinet aanvullende afspraken met de reisbranche en verzekeraars om het boeken van vakanties naar gebieden/landen met een oranje of rood reisadvies tegen te gaan. Lees verder:

https://www.coronaregelingen.nl/reisadvies-ontmoedigen-reizen-naar-oranjegebieden-14-10-2020/

Routekaart risiconiveaus en maatregelen COVID-19

Tijdens de persconferentie van vandaag van Mark Rutte en Hugo de Jonge is de ‘routekaart’ geïntroduceerd. Het kabinet heeft de risico’s verdeeld in vijf risicoklassen van waakzaam, zorgelijk, ernstig, zeer ernstig tot lockdown. Per risicoklasse is aangegeven welke maatregelen er gelden voor bijvoorbeeld horeca, sport, winkels, onderwijs, etc. (zie Rijksoverheid.nl en zoek op routekaart). Lees verder:

https://www.coronaregelingen.nl/routekaartrisiconiveaus-en-maatregelen-covid-19/

Persconferentie Mark Rutte en Hugo de Jonge 13-10-2020 (13-10-2020)

Het kabinet heeft een gedeeltelijke lockdown afgekondigd vanaf 14 oktober 2020 om 22 uur. Doel is het aantal besmettingen de kop in te drukken door het aantal contactmomenten van personen te verminderen. Op dit moment blijken 250 personen uit een groep van 100.000 inwoners die getest worden, positief te zijn, waardoor reguliere zorg onder druk staat. Lees verder:

https://www.coronaregelingen.nl/persconferentie-mark-rutte-en-hugo-de-jonge13-10-2020-13-10-2020/

Update evenementenbranche (8-10-2020)

FieldLab Evenementen heeft namens de evenementenbranche overleg gevoerd met de ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), Van Ark (Medische Zorg & Sport), Van Engelshoven (OC&W) en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken & Klimaat). Tijdens het overleg heeft de evenementensector hun plan gepresenteerd om weer veilig en verantwoord evenementen te kunnen organiseren. Lees verder:

https://www.coronaregelingen.nl/updateevenementenbranche-8-10-2020/

Update Dringend advies mondkapjes binnenruimtes (3-10-2020)

Het kabinet heeft bekend gemaakt voor welke publieke en openbare binnenruimtes het dringende advies wel en niet geld. Het dringende advies om wel een ‘niet-medisch’ mondkapje continu te dragen geldt voor ‘alle publieke en openbare binnenruimtes waarbij men staand (op een niet aangewezen plek) of lopend verblijft. Lees verder:

https://www.coronaregelingen.nl/update-dringend-advies-mondkapjesbinnenruimtes-3-10-2020/

Duidelijkheid mondkapjes onderwijs (2-10-2020)

Ministers Van Engelshoven en Slob hebben overlegd met de onderwijssector over het gebruik van mondkapjes. Er zijn de volgende afspraken gemaakt. In het voortgezet (speciaal)onderwijs geldt een dringend advies om buiten de les mondkapjes te dragen. Dit geldt in alle situaties waar de 1,5 meter tussen leerling en docent niet te waarborgen is, zoals op gangen en in aula’s. Lees verder:

https://www.coronaregelingen.nl/duidelijkheid-mondkapjes-onderwijs2-10-2020/

Dringend advies mondkapjes binnenruimtes (2-10-2020)

Het kabinet gaat het advies voor het dragen van mondkapjes op verzoek van de Tweede Kamer precies uitwerken. Vooruitlopend hierop is vooralsnog het dringend advies om mondkapjes in alle publieke binnenruimtes te dragen. Lees verder:

https://www.coronaregelingen.nl/dringend-advies-mondkapjesbinnenruimtes-2-10-2020/

Belangrijke data t.a.v. de financiële tegemoetkomingen

Vanaf 7 oktober tot en met 23 maart 2021 kunnen wij de definitieve berekening aanvragen voor de NOW ontvangen betreffende de eerste aanvraagperiode. Er is toen op basis van het geschatte omzetverlies een voorschot ontvangen. Het werkelijke percentage omzetverlies is nu bekend. Daarmee wordt het definitieve bedrag berekend.  Voor diegene waar wij een aanvraag voor hebben ingediend, hebben wij de brief met de beslissing over uw NOW-aanvraag nodig om de definitieve berekening aan te vragen. Deze kunt u mailen naar [email protected].

Voor de DGA waarvan wij het gebruikelijk loon hebben aangepast, nemen wij eind 2020 contact met u op om te kijken of deze nog aangepast moet worden.

NOW 3.1 kan vanaf 16 november tot en met 13 december worden aangevraagd en voorziet in tegemoetkoming op de loonkosten vanaf 1 oktober tot 1 januari 2021. Het verwachte omzetverlies moet tenminste 20% zijn.

TOZO 3: Heeft u een huishoudinkomen onder het sociaal minimum, dan kunt u de Tozo aanvragen bij de gemeente waar u woont. Net als bij de Tozo 2 is er een partnerinkomen toets. De Tozo 3 kan in de maanden oktober en november 2020 met terugwerkende kracht tot maximaal 1 oktober worden aangevraagd. Vanaf 1 december wordt dit de eerste van de maand waarin de aanvraag is gedaan.

TVL: Dit is een regeling voor ondernemers in specifieke branches. Het betreft een subsidie voor vaste lasten.  U kunt de TVL voor de eerste periode (1 juni tot en met 30 september 2020) nog aanvragen tot en met 30 oktober 17.00 uur. Vanaf november 2020 kunt de TVL aanvragen voor de periode 1 oktober t/m 31 december 2020. De aanvraag gaat via RVO.

En dan nog dit: “How It’s Done”

Op zaterdag 17 oktober was Veldman&Van Dijk in het programma “How It’s Done” bij RTL-Z te zien. Het is een leuk en informatief filmpje geworden waar het bedrijf met veel plezier aan meegewerkt heeft. Heeft u het gemist dan kunt u altijd nog kijken op donderdag 22 oktober om 16.30 uur.

 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen