In Memoriam Gerald Gras

Gerald Gras heersend in de lucht
Gerald Gras heersend in de lucht
Foto: Facebook SV Bedum
ZUIDHORN/BEDUM – Gerald Gras, oud-doelman van CVVB, is op 51-jarige leeftijd overleden. Binnen fusieclub SV Bedum (CVVB en VV Bedum) is dit bericht hard aangekomen. Een passende ‘In Memoriam’ op de website van de Bedumer voetbalvereniging was een logisch gevolg.   

Ons bereikte het droeve bericht dat afgelopen dinsdag Gerald Gras is overleden. Gerald mocht slechts 51 jaar worden.

Gerald woonde al jaren in Zuidhorn, in het Zonnehuis aldaar. Maar hij was nog steeds lid van de club, ook na de fusie tussen ‘zijn’ CVVB en VV Bedum. Vorig jaar werd hem nog het speldje voor het 40-jarig lidmaatschap van de club toegekend, welke in ontvangst werd genomen door zijn kameraad Wilfred Brontsema.

Velen van ons herinneren zich Gerald als de veelbelovende, boomlange en beresterke keeper van CVVB. Een groot talent, dat ook buiten Bedum opviel. Een grote toekomst in het voetbal werd hem door velen voorspeld. Totdat het verschrikkelijke ongeval op 20 mei 1993 alles veranderde. De gevolgen van dat ongeval bracht een schok teweeg in Bedum. Wat een prachtige dag voor 2 bevriende stellen had moeten worden, eindigde net buiten Bedum in een drama waarbij Heidi, de vriendin van Gerald, helaas het leven liet.

Gerald bleef, door zijn vrienden, altijd op de hoogte van het wel en wee van zijn club. Gekscherend noemde hij ooit eens in een interview dat hij en zijn vriend Wilfred de ontdekkers waren van Arjen Robben. Toen Arjen namelijk zijn 1e voetbalschoenen aantrok, was hij lid van CVVB en waren Gerald en Wilfred de leiders van zijn team. Later werd Arjen, zoals bekend, lid van VV Bedum. Gerald gaf in datzelfde interview aan dat toen al te zien was dat Arjen een uitzonderlijk talent was.

Dat Gerald zijn keeperstalent nog steeds geroemd wordt blijkt uit het feit dat sinds 2017 het keepersklassement van Puurvoetbalonline.nl zijn naam draagt. Een eerbetoon aan deze geweldenaar uit Bedum.

Wij wensen Gerald zijn naaste familie, zijn vrienden en verder allen die hem lief waren heel veel sterkte en kracht toe bij dit grote verlies.

 

Bestuur SV Bedum

Cookieinstellingen