‘Week van Respect’ op HHC Winsum

Spandoeken voor HHC Winsum
Spandoeken voor HHC Winsum
Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Deze week is het de ‘Week van Respect’. Dit is een landelijke fenomeen waar o.a. veel scholen aandacht aan besteden. Deze campagne is ook ontstaan op de reactie van de toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij. Op Het Hogelandcollege locatie Winsum hebben ze besloten om dit jaar ook mee te doen.

“We vinden het sowieso belangrijk om bij dit onderwerp stil te staan en wij merken ook op school dat er soms spanningen zijn en dat er niet altijd respectvol met elkaar wordt omgegaan. In de omgeving van de school speelt er ook van alles en de conoratijd speelt daarin ook een grote rol. Naast het veelvuldig overleg dat we bijvoorbeeld hebben met de jongerenwerkers, de politie en andere hulpverleners, willen we ook preventief iets gaan doen”, laat Tjeerd Nanninga, conrector VMBO, weten.

De school heeft voor deze week diverse activiteiten gepland onder het kopje ‘Respect voor…’. Enkele voorbeelden:

  • Femke Wester gaat in gesprek met de leerlingen over onze schoolregel ‘Doe normaal’.
  • Theater Traxx geeft een voorstelling (‘Weer-zin’) over respect voor jezelf
  • De politie komt met een grote vrachtwagen waarin leerlingen voorlichting krijgen over drugs, gebruik van steekwapens en het misbruik van internet
  • Siemen Mulder (scheidsrechte betaald voetbal) en Dylan Smit (voetballer bij SC Cambuur en oud-leerling) gaan met leerlingen in gesprek over respect in de sport
  • En Linda Weishaupt gaat met leerlingen in gesprek over respect hebben voor LHBTI

Verder zal er o.a. aandacht zijn voor respect voor talen (Frans en Gronings), voor vluchtelingen (m.n. uit Syrië), voor de natuur (de film ‘A life of our planet’) en voor honden (o.l.v. een hondentrainster). Ook zullen een aantal jongerenwerkers leerlingen gaan interviewen over hun opvattingen over en ervaringen met ‘respect’.

Donderdag is Tjeerd Nanninga te gast bij Piet Tuinman en Johan Patje in het programma ‘Van 2 tot 5’ bij Omroep Het Hogeland.

Cookieinstellingen