Ripperda Biljart Toernooi te Winsum

Van 6 t/m 23 mei wordt voor de 4e keer het Ripperda Biljart Toernooi georganiseerd door Biljartclub Winsum eo voor bij een vereniging aangesloten biljarters uit de 3 noordelijke provincies.
Dit toernooi, dat al 25 jaar onder de naam KARIDO-WISSEL-BOKAAL in deze regio werd gespeeld, is in 2012 door onze biljartclub uit Winsum overgenomen van Dick Dob uit Uithuizen.
Toen biljartclub Winsum eo in 2012 dit toernooi voor de eerste keer in de Ripperdahal onder de naam “Ripperda Biljart Toernooi” organiseerde, bleek dit een enorm succes te zijn.
Van Zoutkamp tot Delfzijl, uit Veendam en Winschoten, de stad Groningen en zelfs uit Friesland, overal komen de deelnemers vandaan, om in ons mooie Winsum deel te nemen aan dit toernooi.

Mede dankzij de vele middenstanders uit Winsum en omgeving zijn wij in staat om het toernooi te organiseren. Zonder hun sponsorbijdrage zou dit op deze wijze niet mogelijk zijn.

Het toernooi wordt georganiseerd voor biljarters met een gemiddelde van 0,5 tot 7,0 caramboles per beurt. De 56 spelers die dit jaar meedoen zijn ingedeeld in 14 poules van 4 man. Voorgaande jaren hebben er ook een aantal dames meegespeeld, helaas zijn er dit jaar géén dames bij.
De voorronden en eerste halve finale zijn reeds gespeeld en dus hebben de eerste 4 biljarters zich geplaatst voor de finale. De 2e halve finale wordt gespeeld op 19 mei, aanvang 19.00 uur en de finale is op zaterdagmiddag 23 mei, aanvang 13.00 uur.
Vorig jaar kwam de winnaar, Frans Kuin, uit eigen gelederen.
Belangstellenden zijn vanavond en aanstaande zaterdag, 23 mei, van harte welkom in de Sporthal van Winsum.
Tekst: Roel Pestman

Cookieinstellingen