Rood Zwart Baflo naar “eenvoudiger”  5e klasse D

Foto: Archief WinsumNieuws

Rood Zwart Baflo zal het komend seizoen zijn wedstrijden dichter bij huis spelen dan in eerste instantie was gedacht. Door inzet van de wedstrijdsecretaris en de trainer is het gelukt om de plek van Wagenborger Boys over te nemen, dat in de vijfde klasse D was ingedeeld.

Wagenborger Boys is daarop toegevoegd aan 5E, de Oost-Groningse klasse, dat eerst uit 13 teams bestond. Het opengevallen gat in 5C is opgevuld door Noordbergum.

Woensdag 1 juli  werd de indeling via de KNVB-site bekend gemaakt. Met alleen Ezinge, OKVC, VVSV ’09 en Zeester uit de omgeving en negen Friese clubs zouden er flinke afstanden moeten worden gemaakt in de 5e klasse C, met Boornbergum ´80 als uitschieter (136 km.).

Op donderdag 2 juli is er contact geweest met de competitieleider van de KNVB om te overleggen of er mogelijkheden waren om in de 5e klasse D terecht te kunnen komen. Na een positief gesprek van bijna een half uur stelde de competitieleider voor om eens contact op te nemen met GRC Groningen of Wagenborger Boys die in het verleden wel belangstelling hadden om te “ruilen”. ’s Avonds is door de wedstrijdsecretaris contact met trainer Marcel Schaap geweest die, na alles te hebben afgewogen, meer mogelijkheden voor Rood Zwart Baflo in de 5e klasse D zag. De oefenmeester heeft daarop Wagenborger Boys gebeld, dat wel oren had naar overplaatsing naar 5E en dus ook alle medewerking verleende.

Nadat beide verenigingen een bevestiging naar de KNVB hadden gestuurd, kwam maandag 6 juli het verlossende woord van de KNVB. De competitieleider had het voorstel definitief goedgekeurd.

Was Rood Zwart Baflo in de 5e klasse C gebleven dan had het in totaal 932 km moeten reizen, in 5D blijft het bij slechts 474 km.

Jan Stavenga

Wedstrijdsecretaris Jan Stavenga van Rood-Zwart Baflo hierover: ”De reden van ons voorstel richting de KNVB is simpel. We hebben veel jonge jongens, waarvan een aantal in Groningen wonen en geen auto hebben. In de 5e klasse D zitten veel stadse clubs, wat het een stuk makkelijker maakt. Daarbij komt, dat het jonge team in onze ogen wel eens problemen had kunnen krijgen tegen de fysiek en mentaal sterke Friezen. Dit laatste spreek ik uit ervaring; in het seizoen 2006-2007 zat Rood-Zwart Baflo ook in de “Friese klasse” en kwamen we erg tekort.”

Cookieinstellingen