SIOS – Blauw Geel´15 gelijk in irritant potje

Sios speelde vanavond gelijk tegen het 100-jarige Blauw Geel ’15 uit Groningen. Beide clubs spelen in de 5e klasse van het amateurvoetbal, met dit verschil dat de gasten dat op zondag doen. In Sauwerd werd het 1-1, een uitslag dat gezien het spelbeeld wel terecht te noemen was.

Bij Blauw Geel ’15 twee bekende gezichten; Tim Stoppels en Leon van Dijken, beiden maakten zij de overstap van Hunsingo. Bij de Stadjers is Rob Brouwer aan z’n tweede seizoen bezig als trainer. In die functie was hij in het seizoen 2010-2011 bij SIOS actief. Bekend terrein dus voor de oefenmeester, die met de Stadjers het afgelopen seizoen in de nacompetitie promotie naar de vierde klasse misliep. Het komend seizoen moet het, met de vele “aankopen”, dan maar gebeuren.

Rob Brouwer
Rob Brouwer

SIOS speelde afgelopen zaterdag, nadat Potetos had afgemeld, tegen Loppersum 2. Het werd 7-1 voor de ploeg van Erwin Molog. Vandaag dan de eerste serieuze krachtmeting. Het werd een wedstrijd met alles erop en eraan. Het was meer dan zomaar een oefenpotje. Op sommige momenten gingen er spelers over het randje, wat door scheidsrechter Bob Brinkhuizen met 5 minuten werd bestraft.

Al na drie minuten kreeg  Blauw Geel ’15 een enorme kans, maar de kopbal van dichtbij verdween naast het doel. Tien minuten later mochten de gasten een vrije bal nemen net buiten het strafschopgebied. De prima genomen trap leek in de kruising te gaan, maar het was SIOS-goalie Reinder de Haan die de bal uit de bovenhoek ranselde.

s7

Het spel werd iets grimmiger nadat een Stadjer wegens natrappen vijf minuten naar de kant mocht. Vier minuten later volgde SIOS-aanvoerder Peter Nanninga, na een te harde charge. De vrije trappen volgden elkaar in rap tempo op en uit een daarvan leek SIOS te scoren. En vrije bal vanaf de linkerkant werd door Stefan Bultena met het hoofd verlengd, waarna de doelman de bal losliet en Reinder Haaksema alsnog binnengleed. De doelman zou daarbij zijn geraakt, waarop Haaksema vogelvrij werd verklaard door de Stadjers.

s19

Tumult alom. De behandeling van de doelman duurde 5 minuten en pas toen bleek ook dat Haaksema in buitenspel zou hebben gescoord. Geen doelpunt dus.

De tweede helft mochten de oud-Hunsingoërs  hun opwachting maken. Stoppels als linksback en Van Dijken op rechtsback. Ze deden het goed, maar Stoppels maakte in de 65e minuut een overtreding op de snelle Harmen Wienke en aangezien dit binnen het strafschopgebied was ging de bal op de stip. Sander Bultena ontfermde zich over de bal en schoot onberispelijk binnen, 1-0. Met nog vijf minuten op de klok ging in de ogen van scheidsrechter Brinkhuizen nog een speler van Blauw Geel ’15 over de schreef, waardoor SIOS de wedstrijd tegen 10 man mocht uitspelen. Slecht wegwerken in de verdediging bij SIOS in de voorlaatste minuut werd echter afgestraft met een prachtige krul in de bovenhoek. Doelman De Haan heeft de bal waarschijnlijk niet eens gezien. Niet omdat ie zo hard was, maar wel door de invallende duisternis.