NK Vrije Standaard Series 2015 op Autocross Winsum

Foto: AutoSportGroningen

Aankomende zaterdag organiseert AutoSport Groningen voor de 5e keer dit jaar een autocross wedstrijd in Noord Groningen, nadat we de laatste 2x te gast waren in Ulrum, gaan mens en machine weer de strijd aan op de loeiharde kleibaan van Winsum.

Ook staat deze dag de 3e omloop op het programma van het ASG NK Vrije Standaard Series 2015. Dit kampioenschap op landelijk niveau vindt plaats over 5 wedstrijden in Winsum, deelnemers uit heel Nederland nemen hier aan deel. De vrije standaard klasse word ook wel de koningsklasse van de autocross genoemd, volledige zelfbouwauto’s met rond de 300PK leveren een keiharde strijd op de baan met gigantische snelheden.

Momenteel gaat Kees Kok uit de Beemster (Noord Holland) aan de leiding in dit kampioenschap maar sterk achter hem rijdend zijn Marco Kok uit Starnmeer en Dennis Sintebin uit Heerhugowaard met maar 4 puntjes achterstand. Kortom, het beloofd een enorm spannende strijd te worden in dit NK kampioenschap.

Verder komen ook alle standaard klassen weer aan de start met natuurlijk de junioren klasse, deze kids mogen hieraan deelnemen vanaf hun 13e jaar. De jeugd heeft de toekomst dus vinden wij dit als organisatie een enorm belangrijke klasse, waarbij er, ondanks hun jonge leeftijd, keihard wordt gestreden voor elke meter op de baan.

Naast de junioren komen ook de standaard 1400, tot 1950 en vanaf 1950cc klasse aan de start die gaan strijden voor hun dagprijzen en natuurlijk de belangrijke puntjes voor het ASG clubkampioenschap 2015! Daarnaast hebben we ook de regio klasse, waarbij men strijdt voor de dagprijzen.

Naar verwachting zullen zo’n 150 coureurs uit heel Nederland de weg naar het Groningse Winsum weten te vinden om de strijd met mens en machine aan te gaan op spectaculaire, maar bovenal sportieve wijze.

Voor meer info en/of vragen klikĀ autosportgroningen.nl of neem contact op met Jasper v/d Berg (06-21272989).

Reacties

Cookieinstellingen