Spanning, sensatie, snelheid en deuken,  veel deuken

ASG (Autosport Groningen) organiseerde vanmiddag weer een autocross op het circuit net buiten Winsum. De organisatie leverde een prima baan en de deelnemers trakteerden de toeschouwers op fantastische heats en finales.

Wie de moeite had genomen om naar het circuit te komen, kreeg mooie autosport gepresenteerd. In diverse klassen werd op het scherpst van de snede gestreden. Dat de grens van wat mogelijk is vaak werd overschreden is inherent aan iedere gemotoriseerde sport en dat was vandaag niet anders.

Tollende auto’s,  over de kop slaande auto’s, botsende auto’s, als toeschouwer kwam je met name in de finales ogen te kort.

Twee oma’s en een opa bekeken met gespannen gezichten de verrichtingen van twee crossende kleindochters Manon en Lize, 14 en 15 jaar oud.

De oma's van van Lize en Manon
De oma’s van van Lize en Manon

Nadat het jongste meisje in de eerste ronde haar, toch al zwaar gehavende, crossmonster niet zachtzinnig in de baanafscheiding heeft geparkeerd, worden de Oma’s stiller en stiller, temeer omdat het oudste kleinkind de familie-eer met angstaanjagende manoeuvres probeert te redden. Nadat de zwart-witte vlag is gezwaaid krijgen de Oma’s weer praatjes en pochen over de durf en vaardigheden van de zusjes. Opa haalt nog een keer diep adem, het zijn toch je kleindochters,  hè!

Lize gaat langs de "geparkeerde" Manon
Lize gaat langs de “geparkeerde” Manon

In de volgende finale vliegt een deelnemer in de aarden afscheiding, een enorme witte rookwolk komt vrij en vult de lucht boven het parcours. Baancommissarissen rennen naar de plek des onheils, hulpvoertuigen rijden in dezelfde richting, de hulpverlening werkt prima bij ASG. “Radiator stuk” zegt een oude rot tegen uw verslaggever “niks aan de hand”.

c76

Hij blijkt gelukkig gelijk te hebben, een paar minuten later wordt de baan weer vrijgegeven voor de volgende horde, jonge en oude honden die zoveel plezier beleven van hun oude karretjes.

 

Voor de uitslagen klik hier.

Reacties