Verlies voor Futsal Winsum

Futsal Winsum heeft woensdagavond met 8-3 verloren van het sterke Emmeloord. Volgens coach Marc Krüger viel op de ruime nederlaag niets af te dingen.

,,We hebben voor het eerst tegen een heel goed zaalvoetbalteam gespeeld. Vooral voor de jonge spelers was dit behoorlijk wennen en dat is helemaal niet erg”, vertelt Krüger.

Marc Krüger:"Maatje te groot"
Marc Krüger:”Maatje te groot”

Futsal Winsum kwam al snel op achterstand, waarna de gasten het twee minuten met een man meer mochten proberen. Dit werd niet goed uitgespeeld. De goals vielen aan de andere kant, want na vier minuten spelen stonden de bezoekers al op een 3-0 achterstand. Rob Medema deed namens de Noord-Groningers wat terug door na een goede intrap attent te zijn. Het ging daarna echter weer hard, waarbij Winsum wat te veel ontzag voor de tegenstander toonde en teveel fouten maakte. Na een 6-1 achterstand maakte Ulco Brinkhuizen vlak voor rust de tweede treffer voor de ploeg van Marc Krüger.

Na de pauze gooiden de bezoekers de schroom wat meer van zich af, maar de wedstrijd was natuurlijk gespeeld. Bij een 7-2 achterstand scoorde Ulco Brinkhuizen op aangeven van Melvin Folkerts zijn tweede treffer. Het slotakkoord was voor de ploeg uit Emmeloord die gezien wordt als één van de kanshebbers op de titel in de Topklasse. Daarom was de nederlaag van Futsal Winsum ook absoluut geen schande.

Verslag: Kornelis Prins