DWA/Argo begint zaalcompetitie met winst

Afgelopen zaterdag was de Ripperdahal in Winsum het strijdtoneel voor de eerste competitiewedstrijd van het zaalkorfbalseizoen.  DWA/Argo kreeg De Granaet uit Dokkum op bezoek. Na een gelijk opgaande strijd wist DWA/Argo in een zeer spannend duel te winnen van de Friezen. Het werd 20-19.

Door afwezigheid van Mike Bults startte Nick Brandsma uit A1 zaterdag in het basisachttal van trainer-coach Lisette Hamminga.

Na het eerste fluitsignaal wist DWA/Argo via Bob Bernardus op voorsprong te komen. Sam Pestoor wist even later te zorgen voor de 2-2. De Friezen waren echter in de beginfase beter op schot en kwamen door vier treffers op rij op een 2-6 voorsprong. Even leek het een lastige wedstrijd voor de thuisploeg te gaan worden. Maar DWA/Argo wist zich terug te vechten door twee snelle goals van Bob Bernardus, gevolgd door treffers van Lisanne Pettinga en Sam Pestoor. Vervolgens nam DWA/Argo het initiatief verder over door een voorsprong neer te zetten.  Jasper Warringa en Bob Bernardus zorgden voor 7-6 en 8-6. Via een strafworp van Sam Pestoor kwam de ploeg van Lisette Hamminga ook nog met 9-7 voor, maar vlak voor rust werd het nog 9-8 waardoor de spanning in de wedstrijd bleef.

Na rust werd het 10-8 door Karen Oostmeijer en even later 12-9 door doelpunten van Nick Brandsma en Jasper Warringa. Via dezelfde Brandsma wist de ploeg uit Winsum en Bedum even later op 13-10 te komen. De Granaet wilde echter nog niet opgeven en wist terug te komen tot 13-13. De beide ploegen hielden elkaar daarna lange tijd in evenwicht en de goals volgden elkaar om en om. Bij 18-18, na treffers van Nick Brandsma, Karen Oostmeijer, Natasja Schuuring, Jasper Warringa en Sam Pestoor, was het nog steeds niet duidelijk wie er met de winst vandoor zou gaan.  Met nog vijf minuten te gaan was de spanning om te snijden. Jasper Warringa en Karen Oostmeijer zorgden er echter voor dat DWA/Argo vlak voor tijd op een 20-18 voorsprong kwam te staan. De Granaet scoorde nog de 20-19, maar verder dan dat kwamen de Friezen niet.

De eerste punten zijn hiermee binnen voor de Winsumers en Bedumers. Aanstaande zaterdag staat er weer een lastige wedstrijd op het programma. Dan reist DWA/Argo naar Bolsward voor de ontmoeting met Westergo. De wedstrijd wordt gespeeld om 19.10 uur.

Scores DWA/Argo : Jasper Warringa, Sam Pestoor en Bob Bernardus (allemaal 4), Nick Brandsma Karen Oostmeijer (beide 3), Natasja Schuuring en Lisanne Pettinga (beide 1).

Uitslagen:

DWA/Argo                            – De Granaet                        20-19

DTS                                      – MN&W                               11-14

Harkema                              – Westergo                           18-21

Invicta                                  – Lintjo                                  14-11