Hunsingo vergeet nederlaag heel snel

Na 11 minuten spelen had ZFC Zuidlaren het arme Hunsingo gisteren op de knieën. Het stond toen al 0-3 op sportpark Schillegeham. De Winsumers mochten blij zijn dat de Drenten na een uur spelen een beetje gas terugnamen. Hierdoor bleef de ploeg van trainer Henry Kramer een nederlaag met dubbele cijfers bespaard.

De wedstrijd was amper begonnen of de eerste goal viel al te noteren.  Dick Scholte mocht in de ‘16’ zomaar uithalen, 0-1. Zes minuten later mocht Yander Elling vanaf de linkerkant een hoekschop nemen, welke door Pim Perk  ongehinderd kon worden binnen gekopt, 0-2.

Perk (7) kopt de 0-2 binnen

En alsof het nog niet genoeg was werd het drie minuten later ook nog 0-3. Nu was het Dick Scholte die Yander Elling inspeelde. Met Erik Magnin in de rug, draaide de Zuidlaarder zich kinderlijk eenvoudig vrij en liet hij Hunsingo-goalie Robert Rosema voor de derde keer  de bal uit het net halen.

Na 11 minuten staat het 0-3

Nadat Zuidlaren nog een aantal mogelijkheden niet wist te verzilveren, kwam Hunsingo na ongeveer een half uur voor het eerst in de buurt van het vijandelijk doel. A-junior Ben Waanders ging goed door over rechts en legde op het juiste moment terug op de inkomende Sven Smit, die ineens met rechts (!) uithaalde.  De doelman was geslagen, maar had het geluk dat de inzet van de 30-jarige linkspoot van Hunsingo op de paal belandde. Even leek het erop dat Hunsingo grip op de wedstrijd zou krijgen, maar in de omschakeling bleken de gasten dodelijk. Tot twee keer toe speelde ZFC Zuidlaren zich simpel onder de druk uit en klopte de Hunsingo-verdediging evenveel maal op snelheid.

Hunsingo zet aan........
Hunsingo zet aan……..

Na een half uur spelen was een aanval over drie schijven raak. Elling speelt Scholte in de diepte aan en Perk mag afronden, 0-4.

....ZFC Zuidlaren scoort
….ZFC Zuidlaren scoort

Vier minuten voor rust zijn de rollen omgedraaid en is het Scholte die op aangeven van Perk de 0-5 mag maken.

De tweede helft was het weer eenrichtingsverkeer. Het duurde, mede door onzuiverheid bij de gasten, tot de 57ste minuut alvorens er weer een doelpunt viel te noteren.  Dick Scholte maakte zijn derde van de middag op aangeven van Robin Wolters, 0-6. In deze fase van de wedstrijd was Hunsingo het slachtoffer van de dadendrang van de gasten Tien minuten later stond het dan ook 0-9. Twee van de Zuidlaarder treffers kwamen op naam van de prima ingevallen Josja Janssen. Tussendoor pikte Robin Wolters ook nog even een goaltje mee.

Met nog 24 minuten op de klok leek de tiende treffer voor ZFC Zuidlaren haalbaar, maar de scherpte bleek er na ruim een uur spelen af te zijn. Dit tot groot geluk van de Winsumers, die daarmee een  nederlaag met dubbele cijfers bespaard bleef.

Bijhouder van het scorebord had het druk

Na precies 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Mulder uit Groningen voor het einde.

Kaart Henk

Toen hij bij de kleedkamer aankwam, zag hij hoe spelers van Hunsingo al buiten het gebouw genoten van een flesje bier  en een sigaretje.  De nederlaag was schijnbaar alweer vergeten.

Volgende week speelt Hunsingo thuis tegen Siddeburen. Aanvang: 14.00 uur.