Overige clubs gemeente Winsum

De ‘Stad-Winsumer’ clubs deden het dit weekend niet goed. Viboa verloor onnodig in Ljouwert bij De Zwaluwen (2-1), terwijl Hunsingo een dag later in eigen huis werd afgeslacht (0-9) door ZFC Zuidlaren. De teams uit de omliggende dorpen, allen uitkomend in de 5e klasse van het zaterdagvoetbal, presteerden wisselend. Ezinge ging onderuit, SIOS speelde gelijk en Rood Zwart Baflo trok de stijgende lijn door met de 5de overwinning op rij !

Ezinge – OKVC   1-3

Ezing verloor zaterdag de streekderby tegen OKVC . De Oldehoofsters trokken in deze zeer slechte wedstrijd aan het langste eind; het werd 1-3.

OKVC begon voortvarend en kwam in de eerste minuut al op voorsprong  door een rake kopbal van Christaan Usai. OKVC was in de beginfase de betere ploeg, maar zag dat Ezinge zich terug vocht in de wedstrijd.

IMG_9262

Hierbij wist Ezinge twee maal gevaarlijk te worden, echter OKVC-doelman Van Straten en het aluminium stonden een goal voor het team van trainer Johan Middel in de weg. Met hard werken en slecht spel bereikten beide teams met 0-1 de rust in Feerwerd.

IMG_9256

Ook de tweede helft was slecht, maar het was de ploeg uit Oldehove die via een goal van Jelmer Korf wist uit te lopen naar een 0-2. Net als bij de eerste goal was de Boer de aangever. Ezinge probeerde hierna met stevige duels nog iets te forceren en ‘verdiende’ daarmee een kwartier voor tijd zowaar een strafschop. Vanaf 11-meter maakte Gido Rutgers geen fout, 1-2.

De hoop was terug bij de gastheren, maar dit was van korte duur. Direct na de aansluitingstreffer was het Danny Mollema, die het verschil weer op twee bracht en daarmee de eindstand bepaalde, 1-3.

Ezinge ging met deze nederlaag voor de 6de keer onderuit dit seizoen en zakte naar plaats 9.

Zaterdag speelt VV Ezinge uit tegen SC Boornbergum ’80, dat op de vijfde plaats in 5C bivakkeert.

Rood Zwart Baflo – Groninger Boys  5-2

Op een nogal winderig sportpark stond zaterdag de wedstrijd tussen Rood Zwart Baflo – Groninger Boys op het programma.  De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind in deze kansenregen.

IMG_9270

Al in de 4e minuut was het Reinout Geuze die prachtig raak kopte uit een corner van Melvin Folkerts. Na een aantal kleine kansjes mocht Melvin Folkerts wederom aanleggen voor een corner. Ditmaal was het Chris ten Boer, die met een krachtige kopbal de bal tegen de touwen joeg  2-0.

Na enkele grote kansen voor Rood Zwart was het echter Groninger Boys die de spanning in de wedstrijd terug bracht. Na een foutieve ingooi kwam de bal uiteindelijk bij GB-spits Marc Hofman terecht, die met een bekeken schot de 2-1 op het scorebord bracht. Rood Zwart verzuimde de score uit te breiden doordat het in de afronding niet scherp genoeg was. Vanuit een corner was het wederom de topscorer Reinout Geuze die met mooi voetenwerk de 3-1 binnenschoot.

Met drie verse krachten begon Rood Zwart Baflo aan de 2e helft. Na twee corners zonder succes, was het  Mark van Zanten die de derde op rij wel wist te verzilveren. Hij plaatste de bal met precisie via een aantal poortjes in de lange hoek, KOEKOEK 4-1!

Terwijl de thuisploeg op zoek ging naar de 5-1, waren het de Groningers die nog een keer tegen scoorden. Na een fout in de verdediging was het een koud kunstje voor Marc Hofman om z’n tweede treffer te maken, 4-2.

Tot slot mocht Rood Zwart Baflo nog een indirecte vrije trap nemen. Nico de Vries nam plaats achter de bal en zag dat alle spelers van Groninger Boys het doel probeerden te verdedigen vanaf de doellijn. Zijn tikkie breed werd vervolgens door Melvin Folkerts prima afgewerkt met een schot  net onder de lat, 5-2.

IMG_9268

Na 90 minuten stapte Rood Zwart wederom als winnaar van het veld en staat momenteel derde in de 5de klasse D.  Volgende week speelt het team van trainer Marcel Schaap uit bij Potetos.

SIOS – TEO  4-4

SIOS heeft zaterdagmiddag belangrijke punten laten liggen in het thuisduel tegen TEO uit Ten Post. In een doelpuntrijke wedstrijd werd driemaal een voorsprong uit handen gegeven. De gasten bleven tot het einde geloven in een goed resultaat en dit werd uiteindelijk ook beloond.

SIOS had het meeste recht op een overwinning, maar het geluk was deze dag niet aan Sauwerder zijde. Een efficiënt TEO en cadeautjes van de thuisploeg zorgden dat SIOS niet verder kwam dan een gelijkspel.

SIOS begon goed aan de wedstrijd en opende de score via Jacob de Haan, die op aangeven van Stefan Bultena de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. TEO zakte vanaf het begin in, loerend op de counter. Bekend was dat Emiel Kruger een belangrijke schakel hierin was. De rechtsbuiten van gasten was vorig seizoen niet te stoppen voor de Sauwerders, maar trainer Erwin Molog had hier iets op bedacht.

IMG_9248

Harmen Wienke begon als linksachter en dit pakte goed uit. Kruger werd steeds de voet dwars gezet door de (nog) snellere Wienke. Dit leverde een aantal leuke duels op tussen de twee watervlugge spelers. De eerste kans voor TEO was direct raak. Balverlies op het middenveld resulteerde in een snelle counter van TEO, die uiteindelijk werd afgerond door Jeroen Coster. 1-1. SIOS baalde, want was tot nu toe de betere geweest. TEO werd sterker na deze gelijkmaker en begon meer in de wedstrijd te komen. De ploeg kwam op 1-2 na een discutabel doelpunt. Doelman Reinder de Haan leek een voorzet te pakken, maar kreeg hierna een beuk van Aart Reitsema, waardoor de Haan de bal weer liet vallen en Reitsema het leder in het lege doel kon schieten. Alle ogen waren gericht op scheidsrechter Rozema, die de goal gewoon goedkeurde. 1-2 dus, terecht of niet.

SIOS liet zien over veerkracht te beschikken en maakte twee minuten later weer gelijk. Na een fijne steekbal van Harmen Wienke was het Stefan Bultena die de 2-2 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee werd er fel gestreden door beide ploegen. Het tempo ging omhoog en dit deed de wedstrijd ten goede. Het publiek zag hoe de thuisploeg op een 3-2 voorsprong kwam door Stefan Bultena, na voorbereidend werk van Allert de Haan.

Niet veel later was het alweer 3-3, toen Reinder de Haan in de fout ging. Het bekende ‘polletje’ kwam op wel een heel ongelukkig moment, waarop de jonge sluitpost een eenvoudig te pakken vrije bal weer moest lossen. Arjan Tamminga kon zo de rebound benutten en de gasten weer op gelijke hoogte brengen.

Zo ging het op en neer en dit was vooral te wijten aan scherpte bij beide ploegen. De 4-3 liet ook niet lang op zich wachten. Reinder Haaksema ging een één-twee aan met Allert de Haan, rondde hierna rustig af en bracht de Sauwerders voor de derde keer in deze wedstrijd op voorsprong.

IMG_9252

Men hoopte dat dit dan toch de beslissing mocht zijn, maar tien minuten voor tijd maakte Emiel Kruger maakte aan deze hoop een einde. SIOS probeerde uit alle macht nog iets te forceren op een vijfde treffer, maar die bleef uit. Zo bleef het bij 4-4 en liep de ploeg van Erwin Molog twee dure punten mis.

Door verlies van de concurrenten behoudt SIOS de tweede positie op de ranglijst. Volgende week staat de topper tegen Oosterparkers op het programma, die momenteel de derde plaats innemen.