Katsu Gala; veel publiek, winst Reisiger, knock-outs en nootjes

Het Katsu gala was nog maar net begonnen of het mooiste verhaal was al geschreven: Sem Schilt, groot K1-kampioen wandelde met zijn 2.12 m. lange lijf naar de ring. Onder het geluid van opzwepende muziek schuifelde een manneke, van misschien net 1.00 m. inclusief helm, achter zijn en mijn held, tussen het talrijke publiek door, naar de ring.
Reus Schilt trok het tweede en derde touw zover uit elkaar, dat het manneke er zonder te bukken tussendoor kon lopen, het gevecht kon beginnen, hoewel………
Grote tranen biggelde bij de kleine krijger over de wangetjes, de helm maskeerde het verdriet, de spanning, angst en de onzekerheid nog een beetje, maar het was al wel duidelijk, dit gevecht zou minder dan de vastgestelde 2 minuten duren, als het al zou beginnen.
Scheidsrechter Gordeau hielp de kleine een heel klein beetje over zijn angst heen en leidde hem vaderlijk naar het midden van de ring. Na het groeten van publiek en scheidsrechter was het tijd om de, een kop grotere, tegenstander in de ogen te kijken, dat was teveel. Tranen, tranen en nog eens tranen, een lowkickje van die bruut van een tegenstander en de handdoek van de master himself betekenden het einde van het gevecht, dat niet had mogen beginnen.
Even later was het de beurt aan, de altijd vrolijk kijkende, Wouter van de Veen, vechtend voor de organiserende vereniging Katsu.
Zo vrolijk als Wouter kijkt, zo hard schopt hij ook. Na twee fraaie lowkicks geloofde zijn tegenstander het wel, hij kon en wilde niet verder.
Clubgenoot D-Jay Pijl kreeg niet het gevecht waar hij op gehoopt had. Zijn tegenstander had er vanaf het begin veel zin in en beukte op D-Jay in. Na een spervuur van klappen en lowkicks ging de Katsu-vechter onderuit en verloor zijn partij.
De eerste partij in het middengewicht tussen Atte van Dalen en van Dam was een waar spektakel. De eerste ronde was nog voor Van Dam, maar de tweede en extra ronde gingen naar Van Dalen. De mannen gingen tot het uiterste en konden aan het eind van ronde drie haast geen stap meer verzetten, laat staan schoppen of slaan. Mooi gevecht!!
De eerste damespartij was één van de topgevechten op het affiche: Dojo Katsu-vechtster Fransien Reisiger, meervoudig Europees Kampioen versus SportsClub Sushiho-lid Priscilla Lambregtse, regerend Europees Kampioen.
Priscilla probeerde het gevecht te temporiseren, maar Fransien wilde knokken, helemaal voluit gaan. Haar razendsnelle vuisten troffen telkens weer doel, met haar benen werden combinaties ingeleid of afgerond. Priscilla knokte meer bekeken, probeerde gaten in de verdediging van de Groningse te vinden en counterde een paar keer met snoeiharde beentechnieken. Na twee ronden was er geen duidelijke winnaar, een derde ronde was noodzakelijk om de grootse beker te vergeven.
Fransien ging door met waar ze geëindigd was, rammen en trappen in een ongelooflijk hoog tempo. Priscilla bleef goed tegenstand bieden, maar kon toch niet verhinderen dat na de laatste schermutseling twee scheidsrechters het witte vlaggetje omhoogstaken, daarmee aangevend dat Fransien winnaar van het gevecht was.
Grote blijdschap bij Fransien, coach Dimitri Sennema en het publiek, de tweede zege voor Katsu was binnen.
IMG_9890
Voor de organiserende vereniging Katsu betekende het ook de laatste overwinning op het gala.
Stephen Zwerver, Thomas Bos, D-Jay Pijl en Lotte van der Schoor streden als leeuwen, maar konden het tegen hun respectievelijke tegenstanders niet bolwerken.
Partij 29 tussen Maarten de Heer en Melvin Sloots was een fantastisch gevecht. Dat Sloots veel incasseringsvermogen had, bleek al bij het vriendschappelijke klapje die hij van zijn coach Schilt kreeg voor aanvang van de wedstrijd. De liefkozing van zijn coach was tot in de kantine te horen, maar Sloots gaf geen krimp.
Beide vechters hadden naast een redelijke techniek de wil om te winnen en waren bereid om heel diep te gaan. Het was geweldig om te zien, hoe diep!
Maarten de Heer won na een beslissende derde ronde, maar het luide applaus was zeker ook voor Sloots bedoeld.
IMG_9947
De laatste partijen waren hard en zwaar. Een uitzondering was de partij van één van de uitblinkers van vorig jaar Frank Mulder. Frank is duidelijk verder dan vorig jaar en gaf tegenstander Patrick Zondag weinig kans. Met een gave knietechniek won Mulder met ippon.
Michel Meuldijk vocht een prima partij tegen de sterke Mohammed Al Asad en daarna was het de beurt aan de buitenlandse strijders.
IMG_9995
Uit Brazilië Maykon Alves da Silva tegen Patrick Borowski uit Polen.
De eerste ronde ging wat gelijk op met veel interventies van de scheidsrechter. Toch was er iets voelbaar in de ring, waardoor uw verslaggever besloot om de tweede ronde te filmen,  en terecht, Da Silva beëindigde een combinatie met een prachtige knietechniek.
Da Silva blij, en de Pool?
“Die heeft even een tijdje in de Wereld van Peter Stuyvezandt gezeten”, aldus zijn coach Dimitri Sennema.
athleteshop-algemeen-300x300
Al met al een mooi gala, veel publiek, mooie jeugdpartijen, veel geestdrift, harde partijen, goede knock-outs, goede organisatie, fantastische ringscheidsrechters, fijne ringspeaker en lekkere nootjes. Osu!

 

Reacties