Ook laagvlieger MOVV te sterk voor Hunsingo

Foto: WinsumNieuws

De wedstrijd in de kelder van de derde klasse C tussen hekkensluiter Hunsingo en het twee plaatsen hoger staande MOVV (12) is in een ruime overwinning geëindigd voor de gasten uit Midwolda. De bezoekers waren zondagmiddag minder slecht dan de gastheren en gingen met een 5-0 zege weer naar huis.

Bij de gasten ontbrak spits, aanspeelpunt en doelpuntenmaker Gerhard “Theo de Tank” Offringa. Hunsingo, vandaag met coach Harry Dekker op de bank (trainer Henry Kramer geniet van een ski-vakantie, red.) moest het nog doen zonder Marko Stoepker, Sven Smit, Laurens Groeneveld, Erwin Venema en Paul Wit, die om verschillende redenen niet inzetbaar waren.

Het begin was open en MOVV kreeg de eerste kleine kans, maar Hunsingo-doelman Robert Rosema  voorkwam dat Wouter Wagena al in de eerste minuut kon scoren. Het duurde echter niet lang dat Rosema toch werd gepasseerd. Vanuit het middenveld verzond Danny Blaauw een prachtige pass op de opkomende Aaron Sportel, die op zijn beurt direct  breed legde op de meegelopen Jordi Blaauw. Blaauw bleef vrij voor Rosema zeer rustig en schoof de bal beheerst langs de Winsumer sluitpost, 0-1.

Hierna zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau en de kansen waren op een paar vingers te tellen. Toch had Jordi Blaauw in de 21ste minuut al zijn tweede treffer kunnen, misschien wel moeten maken. De frêle voetballer verscheen oog in oog met doelman Rosema, maar z’n bekeken lob verdween net naast het doel. Hunsingo was na een half uur spelen dan eindelijk ook dichtbij een doelpunt. Paul Broekhuizen stuurde rechtsback Ricardo de Wit de diepte in, die op de achterlijn z’n man uitkapte en de bal vervolgens gevaarlijk indraaide. Bij de tweede paal kwam Broekhuizen een teen te kort om het speeltuig over de doellijn te werken. Net op het moment dat Hunsingo de wedstrijd leek te controleren, sloeg MOVV genadeloos toe.

De gasten mochten op een metertje of 30 van de goal een vrije bal nemen, welke door Danny Blaauw op de paal werd geschoten.

IMG_0490
Op de paal ………..

Na slecht uitverdedigen aan Hunsingo-zijde, kwam de bal op rechts bij Jordi Blaauw, die een perfecte voorzet van zijn voet liet vertrekken en deze door Wouter Wagena voorbij de tweede paal zag worden binnen gekopt, 0-2.

IMG_0491
De niet zichtbare Wagena kopt de 0-2 binnen

Na de pauze kwam de eerste gevaarlijke wapenfeit van Hunsingo. Dennis Abbas, kapte rond het strafschopgebied een paar MOVV-spelers uit, maar zijn inzet verdween via MOVV-captain Johan Offringa net naast het doel.

IMG_0488
Dennis Abbas aan de bal

Hunsingo probeerde moed te putten uit deze actie, maar zou verder in de wedstrijd niet echt meer gevaarlijk worden. De gasten daarentegen kregen nog een aantal mogelijkheden en hadden geluk met de 0-3. Een voorzet van linksbuiten Davey Ottema, verdween via een Hunsingo-been zomaar over doelman Rosema in het doel. Met deze gelukstreffer was de wedstrijd definitief gespeeld. Danny Blaauw liet daarna zien veel te goed te zijn voor de derde klasse, door de gehele Hunsingo-defensie in de luren te leggen, vervolgens doelman Rosema te omspelen en de bal in het lege doel te werken, 0-4. Diezelfde Blaauw maakte er in de 75ste minuut vanaf de ‘stip’ ook nog 0-5 van, nadat ploeggenoot Ottema binnen de ‘zestien’ onderuit was geschoffeld door Erik Magnin.

Tot overmaat van ramp moest Paul Broekhuizen, vandaag weer de beste man aan Hunsingo-zijde,  geblesseerd het veld verlaten na een aanslag op zijn enkels. Aangezien Hunsingo geen wissels meer op de bank had zitten, moest het laatste kwartier met tien man worden uitgespeeld.

IMG_0485
Paul Broekhuizen in duel

De consul van Hunsingo mag trots zijn op zijn veld, want het was prima bespeelbaar. Misschien was het in het belang van het eerste elftal, met de vele afwezigen/geblesseerden, toch beter geweest als er vandaag niet gespeeld zou zijn. Niemand zou er rouwig om zijn geweest. Ja….of het moet al MOVV zijn.

athleteshop-voetbal-300x300

Cookieinstellingen