Eerste editie Pannenkoekentoernooi Jeugdcommissie TC Winsum

Foto: TC Winsum

Onderstaand verslag kreeg WinsumNieuws deze week van TC Winsum binnen via de mail.

Zondag 14 februari was het zover, de eerste editie van het Pannenkoekentoernooi georganiseerd door de Jeugdcommissie van TC Winsum. En wat een eerste editie was het.

In alle vroegte kwamen de eerste berichtjes met foto’s van gebakken pannenkoeken voorbij in de WhatsApp groep van de Jeugdcommissie. Hoeveel pannenkoeken moeten er eigenlijk gebakken worden? De kinderen zullen er toch zeker wel 3 per persoon lusten? Broertjes en zusjes, ouders, opa’s en oma’s allemaal moesten ze toch pannenkoeken mee eten! Geen paniek. Tineke had het allemaal onder controle. Boodschappen waren er genoeg, de kinderen konden er wel 5 per persoon op en dan hadden we nog genoeg.

athleteshop-sidebar-150x300

Tegen half drie druppelden de eerste kinderen met aanhang de tennishal van Ulrum binnen. Gespannen koppies bij de meesten, want het voor de meesten weer de eerste keer dat ze hun racket vast hadden. Kan ik het nog wel? Hoe werkt het met de punten en wat zijn de spelregels ook alweer? Ook hier geen paniek. John had keurig schema’s voorbereid en hielp samen met Sander de kinderen op weg.

a1

Er werd gespeeld in twee categorieën, oranje en groen. Oranje zijn de kinderen in de geboortejaren 2005 t/m 2008. Bij groen is dat in de jaren 2004 t/m 2006. Omdat er meer kinderen in de groene categorie meededen, begon deze rond de klok van drie op twee banen. Om vier uur zouden de kinderen in de oranje categorieën de baan op gaan. Om de kinderen zo veel mogelijk te laten spelen werd er gespeeld om een super tie break tot de 10.

Bij groen werd het uiteindelijk een spannende finale. Laura moest winnen van Anne Menke om deze eerste editie op haar naam te schrijven. Na een spannende wedstrijd won Laura met 3 punten verschil en veroverde ze de titel.

a2

In oranje waren de verschillen wat groter. Tom en Vincent stonden voor het eerst weer op de baan na het vorige seizoen. Dit was dan ook zichtbaar op de baan. Kevin won in oranje de titel.

Na al het geweld op de baan was het tijd voor het slotstuk. De pannenkoeken! Er werd heerlijk gesmuld door alle aanwezigen. Iedereen was het erover eens, het was een zeer geslaagde eerste editie en zeker voor herhaling vatbaar!

a3

De Jeugdcommissie wil tennisvereniging LTC Olivia bedanken voor hun deelname aan het toernooi. Tevens hebben de beide jeugdcommissies aangegeven om de tafel te gaan om in de toekomst samen te gaan werken. Dit om het jeugdtennis in onze regio meer leven in te blazen.

a4

 

 

 

 

Cookieinstellingen