Winkhem-trein dendert voort

Foto: Hans de Vries

Het houdt niet op met het succes van trainer/coach Jan Miedema en z’n mannen. Zaterdag werd Oryx aan de zegekar gebonden. In een spannende uitwedstrijd werden de Groningers in eigen huis met 1-3 aan de kant gezet.

Zoals verwacht hadden de mannen van coach Miedema meer tegenstand dan dat ze in  de laatste wedstrijden hadden ondervonden. Oryx is een ervaren team en vooral  met de servedruk hadden de Winsumers de nodige moeite.

In de eerste set ging het gelijk op maar bij een stand 9-12 gaven de mannen uit Winsum gas en trokken ze de set met 18-25 binnen.

De tweede set gaf een omgekeerd beeld te zien. Winkhem liep steeds achter de feiten aan  en kwam niet lekker in het bekende spel. Met dezelfde cijfers werd nu verloren.

De derde set met een spelverdelerswissel ( De Vries voor Van der Bilt) gaf nieuw elan aan het team en weer werd het 18-25.

In de vierde set sloeg de vermoeidheid toe. Oryx probeerde er nog een puntje meer uit te halen en haalde door een stevige service veel punten binnen. Uiteindelijk trok Winkhem toch aan het langste eind, door nipt met 23-25 te winnen.

Het drukke programma van de Winsumer volleyballers kent volgende week nog een topwedstrijd. Actief uit Eelde komt woensdag op bezoek in de Ripperdahal. Zij nemen op dit moment de vierde plaats in. Daarna kan Winkhem even op adem komen  voor de laatste belangrijke wedstrijden met o.a. Olympia en Voklubol, de nummer 1 en 2 in de competitie.

athleteshop-volleybal-300x300

Cookieinstellingen