Viboa -21 na 1 minuut stilte helemaal los

Viboa -21 won dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van GRC Groningen. Op sportpark Corpus den Hoorn werd het 1-4 voor het team van coach Henk Alssema.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de vreselijke terreuraanslagen in Brussel.

Viboa begon sterk, won de meeste duels en kwam een paar keer goed door. Met name Rick Engelsman en Duncan Torrenga  zorgden voor gevaar vanaf de zijkanten, maar ontbrak het voor de goal (nog) aan scherpte in de afwerking. Geheel tegen de verhouding in was het GRC Groningen dat de leiding nam. Een ogenschijnlijk mislukte aanval belandde achter in de ‘16’ bij een aanvaller van de thuisploeg, die ‘dom’ onderuit werd gehaald. Op de toegekende strafschop had de zeer goed keepende Wouter Meijer geen antwoord op, 1-0.

GRC Groningen kwam wat beter in de wedstrijd en speelde meer naar voren. Hierdoor kwam er meer ruimte achter de verdediging van de Stadjers, waar mogelijkheden lagen voor de snelle buitenspelers van Viboa.

GRC Groningen moest steeds vaker aan de noodrem trekken en deed dat in sommige gevallen met harde (lees: vieze) overtredingen. Zo mocht Viboa halverwege de tweede helft een vrije bal nemen aan de rechterzijlijn, nadat Rick Engelsman weer eens was ‘getorpedeerd’. Duncan Torrenga gaf goed voor bij de tweede paal maar Mathijs Delker wist  de bal niet goed te raken, waarop de bal via Deshly Storm weer bij Torrenga terecht kwam. Deze gaf nogmaals strak voor op de geheel vrijstaande Mathijs Delker, die nu wel raak kopte, 1-1.

Het spel werd hierna iets feller en ook GRC kreeg wat mogelijkheden, maar de verdediging van Viboa, onder leiding van de sterk spelende Jeffrey Boonstra, hield goed stand. Die keren dat er wel een gaatje viel, was er altijd nog doelman Wouter Meijer als slot op de deur.

Viboa bleef gevaarlijk en vlak voor rust was het Duncan Torrenga, die over de linkerkant twee man op snelheid passeerde, maar door de derde tegenstander vies werd aangetikt. Dit gebeurde binnen het strafschopgebied, waardoor de bal op stip ging. Deshly Storm nam plaats achter de bal en schoot vanaf 11 meter onberispelijk raak, 1-2.

athleteshop-voetbal-300x300

In de rust wisselde Henk Alssema drie spelers en moesten een paar wijzigingen worden doorgevoerd binnen het team. Het liep dan ook niet zo soepel als in de eerste 45 minuten en het werd een meer gelijk opgaande strijd. Veel grote kansen deden zich echter niet voor. De 1-3 kwam dan ook eigenlijk uit het niets. Een mooie steekpass vanuit het centrum bereikte  de snelle Menno Dijkstra, die alleen op de GRC-goalie af mocht gaan. De wisselspeler maakte geen fout en schoot in de verre hoek raak.

GRC Groningen probeerde nog wel om wat terug te doen en kreeg door foutjes aan Viboa-zijde nog wat mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werden de Groningers niet meer.

Uiteindelijk was het David Goguadze, die met een ‘poeier’ de 1-4 op het scorebord bracht en daarmee de eindstand bepaalde.