Futsal Winsum veilig na ‘dubbele cijfers’

Futsal Winsum speelt na de winst op Avanti ook volgend jaar in de Topklasse. De ploeg van Marc Krüger had in eigen huis geen moeite met de ploeg uit Stiens: 13-4.

Futsal Winsum, spelend zonder Melvin Folkerts, liet een hele aardige eerste helft zien. Stefan Bultena zorgde al snel voor 1-0 en Henri Bierling maakte na een corner bij de tweede paal 2-0. Hierna volgde de mooiste aanval van de avond. Bjorn Schutter bereikte Henri Bierling met een lange pass. Bierling vond op zijn beurt in één beweging Michiel van Bolhuis bij de tweede paal die op de lat kopte. Even later vond Van Bolhuis met een strakke pass Omar Elargoubi die beheerst afrondde. Een wat snel gegeven gele kaart aan Bjorn Schutter deerde de Winsumers ook niet. De thuisploeg kreeg met een man minder de grootste kansen en nadat Stefan Bultena twee keer niet scoorde, lukte dat Reinder Haaksema even later wel. Bultena maakte van dichtbij wel de 5-0 en daarna was het weer de beurt aan Haaksema die ten koste van een blessure voor 6-0 zorgde. Na de 6-1 volgde een prachtige treffer van Henri Bierling die een harde pass van Elargoubi via de lat tot doelpunt promoveerde. Vlak voor rust deden de gasten nog iets terug: 7-2.

Na rust was het allemaal een stuk minder bij de ploeg van Krüger. Avanti maakte na een lange doelpuntloze periode 7-3 en daarna kwam de productie weer op gang. Elargoubi maakte na geklungel in de defensie 8-3 en door prima treffers van Van Bolhuis en Haaksema werd de score opgevoerd naar 10-3. De 11-3 kwam op naam van Schutter die de tegenstander belemmerde om uit te verdedigen en de bal in de goal zag verdwijnen. De twaalfde treffer kwam op naam van Ulco Brinkhuizen die bij de tweede paal goed afrondde. Hierna was het opnieuw Schutter die met een simpel stiftballetje voor de laatste treffer van de thuisploeg zorgde, waarna  de bezoekers vlak voor tijd nog een keer scoorden.

athleteshop-voetbal-300x300

Futsal Winsum laat Blauw Wit’34 en Avanti met nog drie wedstrijden te gaan definitief achter zicht en omdat Heerenveen zich heeft teruggetrokken, zijn de Noord-Groningers definitief veilig. In de laatste wedstrijden (twee keer Futsal Dragten en kampioenskandidaat Delfzijl) kan gepoogd worden om nog verder op de ranglijst te klimmen.

Futsal Delfzijl is vrijdag in de Ripperdahal de volgende tegenstander.

Verslag: Kornelis Prins