DWA/Argo niet goed tegen MN&W

Foto: Archief WinsumNieuws

De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag geen goede prestatie geleverd. In het Friese Hijum werd met 19-17 verloren van het lager geklasseerde MN&W. De thuisploeg wist na een 12-9 ruststand uiteindelijk de winst in Friesland te houden en houdt zo hoop op lijfsbehoud.

Voor DWA/Argo is lijfsbehoud al zo goed als zeker. De Winsumers en Bedumers staan vijfde op de ranglijst en hebben na zaterdag nog vier wedstrijden te spelen.

In Hijum wist de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga zaterdag nog wel met 1-3 voor te komen, maar vervolgens nam een beter spelend MN&W het heft in handen. DWA/Argo was aanvallend snel de bal kwijt, terwijl er in de verdediging teveel persoonlijke fouten werden gemaakt. De Friezen liepen naar 9-5 uit en stonden halverwege het duel zelfs met 12-9 voor.

In de rust kwam Nick Brandsma in het veld voor de met een knieblessure kampende Tom van der Laan. Ook Natasja Schuuring moest in het begin van de tweede helft geblesseerd het veld verlaten. Lisette Hamminga moest zichzelf hierdoor inzetten. Nadat het 13-11 was geweest, wist DWA/Argo nog een keer langszij te komen bij 15-15. De inspanning was echter te groot geweest en MN&W kon er toch in slagen om weer uit te lopen. Via 17-15 werd de wedstrijd afgefloten bij 19-17.

Aanstaande zaterdag zijn de korfballers vrij, waarna op dinsdag 3 mei de uitgestelde wedstrijd tegen Joure wordt gespeeld. Deze ploeg staat nog zonder punten onderaan de ranglijst en zal door DWA/Argo verslagen moeten kunnen worden. Deze thuiswedstrijd begint om 20.00 uur op het kunstgrasveld in Winsum. Vervolgens zal er op 7 mei wederom een thuiswedstrijd op het programma staan. Dan komt Vlug & Vaardig uit Garijp naar Winsum en dit duel zal zoals gewoonlijk op zaterdag om 15.30 uur starten.

Scores DWA/Argo: Bob Bernardus (8), Jasper Warringa (5), Mike Bults (2), Natasja Schuuring en Lisette Hamminga (allebei 1).

Stand:

Noordenveld                    11-20

Invicta                               11-20

Harich                               11-16

Vlug & Vaardig                11-10

DWA/Argo                        10- 9

DTS                                   11- 6

MN&W                              11- 5

Joure                                10- 0

Cookieinstellingen