Johan Vonck winnaar 4 Mijl van de Walk for Life

Foto: Artemis

Afgelopen zaterdag vond de 12e editie van de Walk for Life, het recreatieve loop- en wandelevenement van Noord-Nederland, weer plaats rondom het Paterswoldsemeer. Naast een gezellige en sportieve dag voor jong en oud is de Walk for Life vooral een sportieve strijd tegen kanker bij jonge volwassenen (18-35 jaar). De 300 hardlopers op de diverse afstanden troffen wisselvalig weer. Het was droog, fris met af en toe een zonnetje en het waaide flink langs het meer. Op de 4 mijl stonden twee Artemissers aan de start. Johan Vonck (Garnwerd) was in een veld van 100 vrouwen en mannen duidelijk de snelste.

De Garnwerder zegevierde in 25.30 minuten. Zijn voorsprong op de nummers twee en drie bedroeg respectievelijk 25 seconden en 1.07 minuten. Marnix van den Brink (Groningen) behaalde met een tijd 29.37 minuten een knappe zevende plaats.

PR’s Willem en Elisabeth Hofman op halve marathon Sellingen

Loopsport Sellingen en Runner Stadskanaal organiseerden gisteren voor totaal 170 deelnemers de 14-Gehuchtenloop, bestaande uit de afstanden 5, 10 en 21,1 kilometer, vanuit Sellingen. De 21,1 kilometer voerde de 104 deelnemers langs 14 gehuchten in de omgeving van Sellingen, langs de Sellingerbossen over wegen, paden, lanen, fietspaden, langs vennetjes, riviertjes en kanalen alsook langs open landschappen met koren- en aardappelvelden. Het was grillig weer. Regen, natte sneeuw, hagel, zon en er stond een straffe wind.

willem en elisabeth hofman
Foto: archief Artemis

Willem Hofman en zijn zus Elizabeth, beiden uit Winsum, kwamen uit op de 21,1 kilometer. Willem finishte in een keurige tijd van 1.40.15 uur en Elizabeth noteerde een verdienstelijke 2.05.05 uur. Voor beiden betekende dit een persoonlijk record op deze afstand. Willem verbeterde zijn oude toptijd met 3.19 minuten. Elizabeth deed er nog een schepje bovenop door haar oude toptijd met exact 5 minuten aan te scherpen.

 

Cookieinstellingen