Overige clubs gemeente Winsum

In 5D liet koploper Rood Zwart Baflo zich zaterdag in eigen huis verrassen door Stedum en zag het winnende GRC Groningen weer over zich heen gaan. SIOS won z’n wedstrijd tegen Velocitas ruim en naderde de Bafloërs tot op een punt. Viboa kwam zaterdag in 1E met 2-0 achter tegen Blauw Wit ’34, maar wist er toch nog een gelijkspel uit te slepen. Ezinge speelde dinsdagavond tegen VTT in 5C (za) en het al gedegradeerde Hunsingo (3C zo) ging weer eens met lege handen naar huis.

Zaterdag 5de klasse D

SIOS – Velocitas 1897

SIOS trad zaterdag in Sauwerd aan tegen Velocitas 1897. In de eerste helft had de thuisploeg het lastiger dan verwacht. Velocitas bleek toch een redelijke ploeg te hebben die, door compact te spelen, het de Sauwerders moeilijk maakte. Waar SIOS veelal de aanval zocht, kwamen de gasten er af en toe gevaarlijk uit, aangezien de thuisploeg in de omschakeling af en toe te traag was. SIOS-goalie Reinder de Haan redde een paar keer belangrijk.

IMG_0979
SIOS-goalie De Haan brengt redding

Uiteindelijk werd het toch verdiend 1-0 voor het team van trainer Erwin Molog, dat het meest op de aanval speelde. Met een mooi opgezette aanval door het centrum werd Allert de Haan in de spits aangespeeld, die op zijn beurt verlengde op Reinder Haaksema. De behendige nummer 10 omspeelde de Groninger sluitpost en schoot de bal in het lege doel, 1-0.  Voor de rust werd er verder niet meer gescoord.

Met deze magere voorsprong bij rust was de stemming in de kleedkamer niet heel lekker, dus moesten de koppies weer op scherp voor de tweede helft. Wetende dat Rood Zwart Baflo flink “aan de kont” aan het krijgen was van Stedum, het stond 0-4 in Baflo, ging SIOS volle bak de tweede helft in.

Dit resulteerde vijf minuten na rust al in 3-0.. Mike Wijma kopte de 2-0 binnen en even later werd een puntgave voorzet van Harmen Wienke binnen geknald door Stefan Bultena.

IMG_1013

100

SIOS was nog één goal verwijderd van de 100 doelpunten, iets dat nog maar 1x eerder in de clubgeschiedenis was voorgekomen. Uiteindelijk mocht natuurlijk maar één iemand die goal maken. Na een steekbal van Reinder Haaksema was het Stefan Bultena die deze eer te beurt viel en met zijn 29ste goal van het seizoen de 4-0 op het scorebord bracht.

Inmiddels was het verweer van Velocitas, dat één helft goed wist mee te doen, al lang gebroken. SIOS kon nog uitlopen naar 6-0. Nadat Sander Bultena vanaf de stip had gescoord, was het Harmen Wienke die een mooie solo bekroonde met een droge knal en daarmee de eindstand bepaalde.

IMG_1066
Sander Bultena scoort vanaf de stip, 5-0

Rood Zwart Baflo verloor op eigen veld van Stedum (2-4). Het wordt dus weer een beetje spannend aan kop van 5D, al zien weinigen GRC Groningen de koppositie nog weggeven.

Zaterdag speelt SIOS thuis tegen Groninger Boys.

Zaterdag 5de klasse C

Ezinge – VVT

Ezinge trad dinsdagavond pas aan tegen VVT uit Twijzelerheide. De Feerwerders mochten niet verliezen om de de laatste plaats weer pver te doen aan VVSV ’09. Immers, de Ulrumers wonnen zaterdag met maar liefst 7-0 van Jistrum en waren door die overwinning Ezinge voorbij gegaan in de rangschikking. Het team van trainer Johan Middel was er dus alles aan gelegen om niet te verliezen. Na 90 minuten was de eindstand 2-2 en was de thuisploeg in z’n missie geslaagd.

Leuk was de invalbeurt van Nick Rosema, die bij zijn debuut in de hoofdmacht scoorde. De youngster maakte bij de stand 0-1 gelijk.

Nieuwjaarsvisite gezamenlijke clubs
Ezinge blij met Nick            (Foto: Ite Wiersema)

Zondag 3de klasse C

Veendam 1894 – Hunsingo

Hunsingo nam in de Parkstad halverwege de eerste de leiding door Laurens Groeneveld, maar moest ook toezien hoe de thuisclub nog voor rust langszij kwam. Na de thee kwam Veendam 1894 op voorsprong en liep het verder uit naar 4-1. Paul Broekhuizen deed namens de Winsumers nog iets terug, waarna de ploeg van coach Henry Kramer nog een aantal kansen kreeg. Het ontbrak echter aan scherpte in de afwerking, waardoor het bij 4-2 bleef.

Hunsingo zal nog twee wedstrijden aan de bak moeten in de derde klasse. Volgende week uit tegen Heiligerlee en dan op 15 mei nog thuis tegen Wildervank. Daarna kunnen de rood-witte tenues de kast in en zal op sportpark Schilligeham vanaf het komend seizoen op zondag het groen-wit-zwart te zien zijn van fusieclub vv Winsum, maar dan wel op een niveau lager.