Nacompetitie: A1 voor lijfsbehoud, B1 voor promotie

De A1 en B1 van vv Winsum spelen beiden in de nacompetitie, met dit verschil dat A1 zich zal proberen te handhaven in de 4de Divisie en de B1 een gooi gaat doen voor promotie naar de 3de Divisie. Om dit te bewerkstelligen geldt voor beide teams dat er dan eerst met twee tegenstanders moet worden afgerekend in een dubbele confrontatie. Hierna volgt dan nog een finale op neutraal terrein die gewonnen zal moeten worden. De weg naar handhaving/promotie is dus nog lang.

vv Winsum A1

teamfoto_A1_1516

A1 had afgelopen zaterdag moeten winnen van SJO Bergum/BCV om zich veilig te spelen. Dit lukte dus niet. De Winsumers kwamen in de eerste helft op achterstand en liepen de hele wedstrijd verder achter de feiten aan. Pas in de slotminuut deed aanvoerder Bello iets terug, door vanaf de stip gelijk te maken. Door het gelijkspel handhaven de Friezen zich en zijn de Winsumers veroordeeld tot  de nacompetitie.

vv Winsum B1

selectie

vv Winsum B1 presteerde dit seizoen aanzienlijk beter. Misschien wel boven verwachting. Zaterdag moest het aantreden tegen het altijd lastige Helpman. Ook nu bleek het een lastige klus, want bij rust stond het 2-0 voor de Groningers. De tweede helft tapte B1 uit een ander vaatje en werd de achterstand omgebogen in een zwaarbevochten 2-3 overwinning. Nu was het nog afwachten of Frisia later die middag zou winnen. Immers, dan zou vv Winsum de nacompetitie in gaan. En zo gebeurde….