TC Winsum opent nieuw terras

Tennisclub Winsum heeft een nieuw terras gekregen tussen baan 2 en 6. Afgelopen woensdag het terras officieel geopend. Tineke Oosting, de vrouw van voorzitter Tiemen Oosting, onthulde de naam: mijn plein.

Dit verwijst onder andere naar de ondergrond: het terras is bedekt met een mooie laag mijnsteen. ‘Eigenlijk kan iedereen de naam interpreteren zoals hij of zij dat wil. Het is een prachtige ontmoetingsplek geworden voor tennissers, toeschouwers, vrienden en familie’, zei voorzitter Tiemen Oosting tijdens de opening.

P1060315-10
Tineke Oosting onthult het naambordje

Ballen in de sloot

Tussen baan 2 en 6 lag eerst een sloot. Dit tot ergernis van veel tennisers, die nogal eens een bal erin sloegen. De gemeente heeft aan het begin van het jaar voorgesteld om de sloot te dempen. Samen met de tennisclub is daarna een nieuw terras aangelegd, met drie picknickbanken en een aantal nieuwe parasols. Ook is het hek bij baan 6 verlaagd.

Bosjes

Om het terras heen komt nog nieuwe beplanting. Zo komen er aan de zijkanten van het park bosjes, waardoor de gaten die nu zijn ontstaan op een natuurlijke manier worden gedicht.

P1060322-12

Bij de opening waren vertegenwoordigers van de gemeente Winsum, aannemersbedrijf Everts, het bestuur van TC Winsum en leden van de groencommissie van TC Winsum.

Cookieinstellingen