Overige clubs gemeente Winsum

Zaterdag klopte Rood Zwart Baflo in eigen huis VVT (Twijzelerheide). De ploeg van Marcel Schaap won met 3-0. vv Winsum za hield aan het thuisduel met PKC ’83 een puntje over (1-1). De overige 3 wedstrijden leverden slechts 2 punten op.

GSVV – VV Ezinge

VV Ezinge staat na twee competitiewedstrijden nog op nul punten. Verloor het team van trainer Antonie Argus vorige week nog met ruime cijfers (1-4) van VVSV ’09, nu ging men in Gerkesklooster hard onderuit. GSVV won afgetekend van de Feerwerders, het werd 5-0.

Argus gelooft in linker rijtje
Argus gelooft nog steeds in linker rijtje

Zaterdag speelt VV Ezinge thuis tegen het eveneens puntloze Zeester.

SIOS – De Lauwers

SIOS kwam in de thuiswedstrijd al vlot op achterstand tegen het fysiek sterke De Lauwers. Toch wist de beter spelende ‘elf’ van trainer Erwin Molog langszij te komen. Na een half uur spelen werd een corner van Reinder Haaksema tegen de touwen gewerkt door Sander Bultena. Broertje Stefan maakte er 10 minuten later 2-1 van, waarna kansen op een grotere voorsprong onbenut bleven.

Kort na rust kwamen de gasten weer op gelijke hoogte door geklungel in de Sauwerder defensie. En het werd nog erger voor SIOS, toen Nick Nanninga in de fout ging en de gasten het cadeautje uitpakten, 2-3.

Gelukkig voor de thuisploeg was er nog Pieter Jan Kwant, die met een goal een puntje redde voor z’n team.

Komend weekend speelt promovendus SIOS weer thuis, dan is Opende de tegenstander.

Donkerbroek – vv Winsum zo

In Donkerbroek heeft men last van emelten, larven van langpootmuggen, waardoor het hoofdveld onbespeelbaar is. Hierdoor was de wedstrijd van zondag naar Winsum verplaatst.

De ‘uitploeg’ begon goed en kwam op voorsprong door een uithaal van Paul Wit, die via de onderkant lat raak schoot, 0-1. Vijf minuten later viel de volgende goal voor de Winsumers. Vanuit de verdediging kwam de bal via Erwin Venema bij Dennis Abbas. Abbas legde de bal terug op Sander Smit, die ineens doorspeelde op broer Sven. Zeer koelbloedig maakte de jongste Smit er 0-2 van.

Donkerborek vv Winsum

Aan het begin van de tweede helft kreeg vv Winsum een dot van een kans, maar die was niet aan Rick Bunk besteed. Na de gemiste kans dalde het niveau en kwam Donkerbroek dichterbij door niet adequaat handelen in de Winsumer verdediging af te straffen, 1-2.

Hierna creëerde het team van trainer Willem Kluin nog legio kansen, maar doelpunten leverde dit niet op. Daarnaast had men ook nog de pech dat een kopbal van Pierre op de paal belandde.

Waar vv Winsum ‘vergat’ te scoren kwam ’thuisploeg’ Donkerbroek kort voor tijd nog op gelijke hoogte. Doelman Eddy Renses kon een schot niet controleren, waarna een Fries de 2-2 tegen de touwen werkte.

Sander Smit:”Twee dure punten vergooid. Volgende week de zware uitwedstrijd (denk ik) tegen Surhuisterveen, dat mee wil doen om promotie. Wel een mooie graadmeter waar nu echt staan. Maar het moet een stuk beter als de 2de helft vandaag, want dat was niet best.”