Rood Zwart wint zeer geflatteerd bij Zeester

“We hadden het voor rust al moeten afmaken en dan met 4 – 0 verliezen.” Trainer Willem Pettinga van Zeester nam nog maar eens een diepe trek van zijn shaggie, hij kon het nog niet geloven en het mooiste was, hij had nog gelijk ook.

Zeester begon de wedstrijd tegen RoodZwart met volle inzet. De fysiek sterke ‘sterren’ overbluften de tegenstanders uit Baflo en een vroeg doelpunt leek een kwestie van tijd.

In de 17de minuut had het doelpunt al kunnen, misschien wel moeten vallen. Over rechts kwam Vijko Postma in buitenspelpositie aan de bal die hij vervolgens op maat doortikte naar spits Marco Dijkstra. De snelle, hardwerkende en behendige spits sneed het strafschopgebied in. Doelman Rick Folkerts nam veel teveel risico en haalde Dijkstra onderuit.

Scheidsrechter De Klein leek nog te druk met assistent scheidsrechter Klaas Danhof over de buitenspelsituatie en wuifde de buiteling van Dijkstra weg. Een strafschop voor Zeester en rood voor Folkerts waren volgens de regels betere beslissingen geweest, en eerlijker!

In de 22ste minuut kreeg Zeester de volgende grote kans op een voorsprong, na een inworp werd de bal het doelgebied ingebracht, spits Dijkstra stond wel op de juiste plaats, maar zijn kopbal was te zacht en ging via de lat over.

In de tegenaanval speelde Mischa Meinema zich knap vrij, gaf prima voor, maar doelman Martijn Wieringa kon net een hand tegen de bal krijgen voordat Mark van Zanten echt gevaarlijk kon worden.

Scheidsrechter De Klein en assistent scheidsrechter bleven elkaar niet verstaan, weet vlagde Danhof voor een duidelijk geval van buitenspel, maar De Klein wuifde het zoveelste vlagsignaal ook weer weg.

img_3464

RoodZwart voetbalde tot dat moment onrustig, slap en zonder de echte wil om te winnen. De Bavvelders mochten in de 33ste minuut een corner nemen van rechts, de bal ging over alles en iedereen heen, werd van links opnieuw voor het doel gebracht door Reinout Geuze, maar door twee aanvallers gemist.

In de 39ste minuut was Zeester weer dichtbij een verdiende voorsprong, een snelle uitval over rechts kwam voor de voeten van geheel vrijstaande Marco Dijkstra, de blonde spits schoot deze kans hopeloos slecht naast het doel.

0 – 1

‘Drie enorme kansen op succes, drie kansen verspeeld door scheidsrechter De Klein (1x) en Dijkstra (2x) en dan weet je het haast wel’, aldus Jan Stavenga van RoodZwart en ja hoor, nog geen minuut nadat Jan het had voorspeld lag de bal in het net van Zeester. Drie aanvallers van RoodZwart stonden op een voorzet van links vrij bij de tweede paal. Dennis Tromp stond er het beste voor en kopte de bal fraai achter doelman Wieringa.

Even daarna floot De Klein voor rust en ging RoodZwart, tegen alle verhoudingen in, met een voorsprong de kleedkamer in.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Zeester er niet meer aan te pas. RoodZwart voetbalde veel beter dan in de eerste helft en kreeg veel te veel ruimte.

“Wij gingen natuurlijk met een heel goed gevoel de kleedkamer in en spraken af om de bal het werk te laten doen” zou trainer Marcel Schaap na afloop zeggen.

0 – 2

In de 59ste minuut viel de 0 – 2. Een lange bal van achteruit werd door Mark van Zanten prima onder controle gebracht en nog beter afgemaakt.

img_3481

Even later leek het al 0 – 3 te worden, maar de corner van Melvin Folkerts die in het doelgebied neerviel, maar Dennis Tromp kon de kans niet verzilveren.

0 – 3

Het derde RoodZwart doelpunt kwam er wel. Vanuit het niets ontstond er ineens een scrummage voor het doel van Zeester, Nico de Vries wist de bal tussen alle benen door binnen te schieten.

img_3487

Het duurde tot de 84ste minuut tot Zeester weer een keer gevaarlijk werd, een rush van Cees Chiellini werd gestopt door een overtreding. De ingeschoten vrije trap werd door doelman Folkerts slecht verwerkt, maar vier inlopende Zoutkampers kregen de bal niet over de doellijn.

0 – 4

Het mooiste doelpunt had RoodZwart voor het laatst bewaard.

De ingebrachte Justin van Solkema kreeg de bal aan de linkerkant aangespeeld. De snelle aanvaller liet zijn directe tegenstander de hielen zien en vond met een prima voorzet de geheel vrijstaande Dennis Tromp, die knap inschoot.

Trainer Marcel Schaap vond het een rare wedstrijd: “Zeester was in de eerste helft veel beter, ze scoorden alleen niet. Net voor rust deden wij dat wel. II de tweede helft hebben wij prima gespeeld en goed gebruik gemaakt van de ruimte.”

Trainer Willem Pettinga was boos over de inzet van zijn spelers. “Ze hadden de mouwen op moeten   stropen, dit was niet goed genoeg.”