Winkhem wint van koploper

Met een fraaie 3-1 overwinning zette Winkhem woensdagavond koploper Olympia uit Groningen aan de kant.

Vorig jaar moest Winkhem tegen dezelfde tegenstander twee keer het onderspit delven. De Winsumers waren daardoor extra gemotiveerd om punten te halen.  Het werd een spannende eerste set. Waarbij de teams gelijk op gingen. Spelverdeler de Vries had even tijd nodig om het vizier op scherp te zetten, maar eenmaal opdreef scoorde hij veel punten door tactische ballen en doortik ballen.  Daardoor kreeg Olympia moeilijk grip op de aanvallen van Winkhem. Mede doordat de hoofdaanval, Bijsma en Kamphuis, goed functioneerde.

De zevenmans selectie van Winkhem straalde rust uit en de vaste wissel, spelverdeler De Vries er uit en hoofdblokkeerder Hilbert Bouwman er in, pakte diverse keren goed uit.

De tweede set was een makkelijke overwinning voor Winsum. Er werd opvallend goed geserveerd en Olympia werde even helemaal zoek gespeeld(25- 15).

In de derde set herpakten de Groningers zich echter en sleepten toch nog een set in de wacht (20 -25).

Maar de vierde set was toch weer redelijk overtuigend voor Winkhem ( 25- 21).

En zo staat Winkhem zomaar op de derde plaats. Weliswaar nog in te halen door de nummers 4 en 5, maar vooralsnog is het een mooi gezicht. Dit jaar staan er nog twee uitwedstrijden op het programma. De eerstvolgende wedstrijd  is zaterdag 10 december in Groningen tegen Oranje Nassau. Hier liggen ook zeker mogelijkheden om punten te halen.