Winsumers genomineerd voor sportprijzen

Chris Huizinga (Sportman 2015)
Chris Huizinga (Sportman 2015)
Foto: FBCH

Het podium voor het Sportgala staat dit jaar in Warffum, in de gemeente Eemsmond. De Op Roakeldaishal, eens per jaar het swingende centrum van de wereld, is de plek waar sportminnend Noord-Groningen op zaterdag 11 februari moet zijn voor de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en het Sporttalent van 2016 uit Noord-Groningen. 

Voor de verkiezingen zijn ook (weer) sporters uit de gemeente Winsum genomineerd. Dit jaar zijn dat:

Sira Engel, Adorp

Sira Engel (16) uit Adorp is eind september dubbel Nederlands kampioen in de schietsport geworden bij de junioren-B op twee verschillende disciplines; te weten: luchtgeweer drie houdingen en luchtgeweer liggend.

Bij de discipline luchtgeweer drie houdingen moest men 20 schoten in knielende houding doen, 20 schoten liggend en 20 schoten staand. Bij de discipline luchtgeweer liggend moest men 40 schoten lossen.

Het Nederlands Kampioenschap werd georganiseerd in Hoogeveen tijdens twee weekenden, wat het voor de deelnemers én ouders ontzetten spannend maakte. Sira slaagde er in om bij beide disciplines een nieuw Nederlands record neer te zetten. De Adorper is al vier jaar actief in de schietsport en lid van SV Martini in Groningen. Ze is nu ook onderdeel van het talenten team Regio Noord. 

Gonny Houtman, Winsum

Het is niet de eerste keer dat ze genomineerd is, maar onterecht is dat niet. Gouden Gonny Houtman uit Winsum wist in februari van het afgelopen jaar in Schoorl een geweldige prestatie te leveren door bij de vrouwen 60 op de 10 kilometer als nationaal kampioene te eindigen. Ze behaalde inmiddels negen nationale titels, waarvan vier op de 10 kilometer.

In Den Haag werd ze bij de vrouwen 60 tweede op het NK halve marathon, finishte als eerste op de halve marathon Lauwersoog-Ulrum bij de vrouwen 60, was de nummer één bij de Dam tot Damloop (Amsterdam-Zaandam) over 10 Engelse mijlen bij de vrouwen 60, de 4 mijl van Groningen bij de vrouwen 55 en eind november, vlak na haar 65e verjaardag werd ze eerste op de marathon in het Spaanse Valencia bij de vrouwen 65. Dit was haar 20e (inter)nationale marathon waarvan ze er tien wist te winnen, en het betekende tevens haar 150e overwinning in haar hardloopcarrière.

Turning Winsum

Het seizoen 2015-2016 was voor Turning Winsum een succesvolle jaargang. Er hebben namens de vereniging 26 turnsters deelgenomen aan verschillende voorrondes, waarbij 18 turnsters zich wisten plaatsten voor de finalewedstrijd van de provincie Groningen. Uiteindelijk werden er in de finales maar liefst vijf medailles mee naar huis genomen; 4 gouden en 1 zilveren.

In totaal zijn in alle KNGU-wedstrijden 12 gouden, 2 zilveren en 4 bronzen medailles gehaald. Bij NTS A is Kitty de Haan voor Senior-supplement D provinciaal kampioen geworden. Bij de NTS B wedstrijd werd een gouden medaille binnengehaald door Lotte Huitsing. Bij de NTS C finale werden er maar liefst twee gouden medailles gewonnen door Mare Holtman en door Amber Bosch. Alies Beverwijk nam in dezelfde categorie als Amber brons mee naar huis.

Salomon Oostra, Winsum

Judoka Salomon Oostra wist in maart van het afgelopen jaar Districtskampioen te worden in de leeftijdscategorie tot 18 jaar. Hij dwong daarmee een ticket af voor het NK dat begin april in Leek werd gehouden. De talentvolle Winsumer begon bij Bushido, maar traint inmiddels bij Judo Topsport Noord-Oost in Heerenveen.

Cookieinstellingen