Mooie overwinning van Winkhem

De volleyballers van Winkhem hebben zaterdag een uitstekende overwinning behaald op Olympia. In Groningen wonnen de Winsumers met 1-3.

Het is dringen aan de subtop van de eerste klasse B. Met 3 ploegen wordt gestreden om de vierde plaats. Winkhem deed goede zaken. Tegen Olympia begon de ploeg van Miedema gedreven en al snel bleek dat de Groningers niet in hun beste doen waren. Hoewel het niet direct heel makkelijk leek was het verschil in de eerste twee sets uiteindelijk toch aanzienlijk.

Met 17-25 en 18- 25 werd Olympia aan de kant geschoven. Voor een deel was het te wijten aan de vele fouten van de Groningers. Er werd veel fout geserveerd en vele smashes belanden buiten de lijnen. De aanval van Winkhem kwam echter ook regelmatig niet goed door. De punten werden vooral in de verdediging gehaald, soms met spectaculaire acties.

De derde set verliep minder goed en werd verloren met 25 -23. Olympia werd sterker en een vijfde set zou wel eens negatief kunnen uitpakken.

Alles op alles werd gezet om de vierde set binnen te slepen. De serve van De Vries zette Winkhem in het begin van deze set op lekkere voorsprong. Richard Krebbs deed vanaf dezelfde positie ook een duit in het zakje. Gert Jan Bouwman kreeg goed zicht op de veegballen die van de kant van Olympia vanaf de midpositie werden ingebracht. De wedstrijd eindigde in ‘stijl’, door een eigen fout van Olympia (23 -25).

A.s. woensdag moet Winkhem in de Ripperdahal aantreden tegen het laag geklasseerde Oranje Nassau uit Groningen. Met nog drie wedstrijden te gaan strijdt Winkhem met Typhoon uit Stadskanaal en Olympia om de plaatsen 4,5, en 6.