Overige clubs gemeente Winsum

vv Winsum (zo) ging zondag op eigen veld met 6-1 de boot in tegen een veel betere Bakkeveen. Geen schande, aangezien het voor trainer Willem Kluin roeien met de riemen is die er zijn. De overige 4 hoofdmachten uit de gemeente gingen zaterdag de wei al in.

Hoe dat in z’n werk ging leest u hieronder.

BALK – vv WINSUM (za)

Balk wint op valreep van Winsum: 2-1

Balk 1 ontving zaterdag Winsum 1 op ‘De Wilgen’ en Balk pakte in extremis drie belangrijke punten door diep in blessuretijd de winnende 2-1 te maken.

In de eerste helft begon Balk aardig en energiek. Het leverde na een minuut of zeven spelen een vrije trap op, na een handsbal, maar Johannes Altena schoot de vrije bal hoog over en naast. Naarmate de eerst helft vorderde werd het er allemaal niet beter op, ook door een lastig te bespelen veld, en kansen waren dan ook schaars. Winsum kreeg vlak voor rust nog de grootste, maar een vrije trap kon niet worden verlengd, zodat keeper Hessel Altenburg de bal eenvoudig kon oppakken. Ruststand 0-0.

Ook in de tweede helft was het spel niet heel goed. Balk probeerde het wel, maar Winsum weigerde mee te werken aan een mooie wedstrijd. Het trok zich terug op eigen helft, liet Balk het spel maken en wachtte op foutjes van Balk om er dan snel uit komen, wat eigenlijk niet lukte. De instelling van Balk was goed, het ging op zoek naar de belangrijke treffer, maar het kon maar moeilijk een opening vinden in de defensie van de gasten, daarvoor speelde Balk ook te slordig. Eén keer lukte het wel, na een mooie aanval, waarbij Pisties Nzoko, Johannes Altena met een mooi balletje alleen voor de keeper zette, maar vanuit een lastige hoek, wist Johannes de keeper niet de passeren. Balk raakte ook nog een keer de lat, toen een voorzet van Marnix Zeldenrust hoog over leek te gaan, maar de Winsumer keeper kwam goed weg toen de bal via de lat over ging. Ook raakte Wybren Altenburg nog een keer de buitenkant van de paal.

Tien minuten voor tijd gebeurde waar Winsum de hele wedstrijd op had geloerd. Balverlies op het middenveld bij Balk en Winsum kwam er snel uit. De rechtsbuiten van Winsum kreeg vervolgens (te) veel tijd en ruimte om de bal voor te geven en bij de tweede paal was het vervolgens niet zo moeilijk meer voor Roy Streppel om de 0-1 te maken. Balk had nog tien minuten om minimaal een punt uit het vuur te slepen en Beerend Altena werd als breekijzer voorin geposteerd om de gelijkmaker te forceren. Eén minuut voor tijd had dit resultaat, toen Beerend een ingooi met het hoofd verlengde en Johannes Altena van dichtbij de 1-1 kon aantekenen. Maar Balk wilde meer, getuige het snelle pakken van de bal na de goal en deze instelling werd beloond! In de 94e minuut kreeg Balk nog een vrije trap te nemen aan de zijkant van het veld. Karst Geertsma gaf de bal strak voor, de bal kwam in de zestienmeter, iets achter Beerend Altena. Maar Beerend wist de bal met een halve omhaal toch op goal te krijgen en de bal vloog er schitterend in; 2-1! Voor Winsum was er daarna geen tijd meer om iets terug te doen, waardoor Balk met 2-1 won.

Hét moment van de wedstrijd; Beerend Altena weet met een halve omhaal, diep in blessuretijd, Balk de drie punten te bezorgen.

Verslag VV Balk

ODV – SIOS

SIOS kwam na 16 minuten op achterstand door een doelpunt van Thomas van der Lei, maar het was Jochem Huinder, vorige week al matchwinner voor de Sauwerders, die z’n team langszij bracht. Het was Stefan Bultena die halverwege de eerste helft het team van trainer Erwin Molog op voorsprong zette. Het bleek achteraf de winnende treffer te zijn. SIOS handhaaft zich door de overwinning op een keurige 7de plek, maar kan geenszins al rustig achterover hangen. Daarvoor is de marge met de gevarenzone nog te klein.

GSVV – ROOD ZWART BAFLO

Rood Zwart Baflo verloor zaterdag de strijd om plaats 2 in de vijfde klasse B. In Gerkesklooster was GSVV met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Marcel Schaap. Op slag van rust was Wichard Alink trefzeker en dat bleek later voldoende voor de 3 punten. Rood Zwart Baflo doet even pas op de plaats op plek 3, maar voelt de hete adem van SC Kootstertille in de nek. In de derde periode zakte het van de eerste naar de 6de plaats.

GRONINGER BOYS – EZINGE

Na twee gelijke spelen, ging Ezinge zaterdag onderuit bij Groninger Boys. Op sportpark West End in Groningen ging het team van coach Argus met 0-1 de rust in door een doelpunt van Ewart Gerritsen. Na de thee ging in de tweede helft alsnog buigen voor de Stadjers. Maikel Hoiting (2) en Marc Hoffman voltrokken het vonnis over de Feerwerders.