Futsal Winsum speelt opnieuw gelijk

Foto: Futsal Winsum

Futsal Winsum heeft vrijdagavond met 4-4 gelijk gespeeld tegen WMC. De ploeg van Marc Krüger maakte in de wedstrijd twee keer een achterstand goed, maar had in de slotfase ook nog kansen om te winnen.

Krüger kon in Winschoten geen beroep doen op Reinder Haaksema en Job Tigelaar. Voor hen in de plaats speelden David Albert Villalta en Björn Schutter. Het was voor Schutter zijn rentree in het eerste na een lange revalidatie na een beenbreuk.

De Winsumers stonden door een slordig begin al snel met 2-0 achter. David Albert Villalta maakte de aansluitingstreffer door, na een goede actie van Stijn Wymenga, bij de tweede paal binnen te tikken. De gelijkmaker kwam op naam van Ulco Brinkhuizen die zelf de aanval opzette en de bal op het juiste moment terug kreeg van Albert Villalta.

In de tweede helft gebeurde eigenlijk hetzelfde. De bezoekers waren weer slordig en stonden na een van richting veranderd schot en een goede aanval via een lage bal opeens met 4-2 achter. Wederom maakte de nummer twee van de ranglijst de achterstand goed. Edu de Jonge Rosa schoot met binnenkant voet raak en na een mooie aanval zorgde opnieuw Ulco Brinkhuizen voor de gelijkmaker.

De Winsumers mochten het in de slotfase met een man meer proberen en kregen ook nog grote kansen op de overwinning. Die kwam er echter niet waardoor de tweede plaats nog steeds niet helemaal veilig is. Futsal Winsum speelt dinsdagavond 11 april tegen de concurrent om de tweede plaats, Real Cameradas. Een zege is voldoende om zeker te zijn van de nacompetitie voor promotie naar de eerste divisie.

 

Verslag: Kornelis Prins

Cookieinstellingen