Parcoursverkenning Healthy Ageing Tour

Donderdag is Baflo het middelpunt van de Healthy Ageing Tour, de wielerwedstrijd voor elite dames, die de voorgaande jaren onder de naam Energiewacht Tour werd verreden. De start van de ploegentijdrit is in de Heerestraat om na 19,6 kilometer koers over het Groninger land te finishen nabij de haven.

Aan de start ook Olympisch kampioene Anna van der Breggen uit Zwolle en de Deense wereldkampioene op de weg Amalie Dideriksen. Beide rensters komen uit voor de succesvolle Nederlandse vrouwenformatie Boel-Dolmans.

Net als de wielerploegen deed ook WinsumNieuws aan parcoursverkenning. De ploegen om de wegen, de bochten en obstakels te inspecteren om onderweg geen verrassingen tegen te komen, WinsumNieuws om plekjes te vinden om leuke foto’s te maken.

Maar er was nog een derde partij onderweg; de politie. Aan het begin van de Maarhuisterweg in Baflo kwam WinsumNieuws de motorpolitie voor de eerste keer tegen.

Op de Hornsterweg, tussen Den Andel en Eenrum, moest de WinsumNieuws-auto voor de tweede keer in de berm, om het midden op de weg rijdende zestal te kunnen laten passeren.

De ploegleiders zullen het parcours in kaart hebben gebracht. Zo ook de politie. En WinsumNieuws heeft zijn ‘stekjes’ op papier, zodat er eigenlijk niets fout kan gaan.

Verkeer

Het verkeer wordt vriendelijk doch dringend verzocht om rekening te houden met de wielerwedstrijd. De politie en de verkeersregelaars zullen hun uiterste best doen om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Als ook de weggebruikers donderdag hun best doen, zal iedereen aan het eind van de middag terug kunnen kijken op een geslaagde wielerevenement.

Voor het parcours klik hier

Cookieinstellingen