Nacompetitie teams vv Winsum

vv Winsum JO17-1, JO19-1 en VR1 hebben zaterdag alle drie gedaan wat ze moesten doen en zijn door naar de volgende ronde in de nacompetitie. Het tweede elftal verloor niet, maar zal dinsdag beter moeten presteren wil het in de race blijven voor en plaats in de reserve Hoofdklasse.

Spelen voor lijfsbehoud

Om kwart over 10 was het vv Winsum JO17-1 dat aftrapte tegen Helpman. Woensdag was er al met 1-0 gewonnen in Groningen zodat een gelijkspel volstond.

De Winsumers begonnen goed en namen een 2-0 voorsprong, Helpman scoorde vanaf de stip in de tweede helft nog wel tegen, maar daar bleef het bij. Door de 2-1 zege speelt JO17-1 in de volgende ronde tegen Veendam 1894 dat SC Joure. De Winsumers spelen zaterdag uit, op 3 juni volgt de return in Winsum.

De winnaar van die dubbele ontmoeting speelt de finale op neutraal terrein.

Om kwart over 12 was het de beurt aan vv Winsum JO19-1, dat een 3-2 achterstand moest goedmaken. Een vroege goal zorgde ervoor dat het een vrij simpele overwinning werd.

SC Stadskanaal kwam er niet aan te pas en werd met een 5-1 nederlaag weer naar huis gestuurd. Uitblinkers aan Winsumer-zijde waren centrale verdediger Robin Faber en spits Ruben Homan, die met 1 goal en 3 assists zeer belangrijk was.

In de volgende ronde speelt JO19-1 komende zaterdag in het Stadspark tegen Velocitas 1897. De terugwedstrijd is een week later in Winsum. De winnaar over beide wedstrijden speelt 10 juni op neutraal terrein de beslissingswedstrijd om een plek in de 4e Divisie.

Spelen voor promotie

Derde in rij op Sportpark Schouwerzijlsterweg waren de reserves.

Dit jong team, aangevuld met ‘oudje’ Marcel Pannekoek speelde tegen BCV 2. Het betrof de heenwedstrijd van een dubbele ontmoeting. Het werd na 0-1 toch nog 1-1, door een doelpunt van oud-prof Pannekoek. Dinsdagavond is de return in Burgum.

Gelijk met vv Winsum 2 speelde op Sportpark Schilligeham vv Winsum VR1 tegen HZVV VR1. Vorige week werd het 0-1 in Hoogeveen. Nu werd het 2-1 en met twee treffers, waarvan 1 vanaf de stip, was Chantal Streppel de gevierde dame.

Er volgt nu een dubbele ontmoeting met Hollandscheveld VR1. De winnaar over deze twee wedstrijden promoveert naar de 1e Klasse. Zaterdag is de eerste wedstrijd, op sportpark Schilligeham wordt er om 14.30 uur afgetrapt.