Autocross gelukkig weer terug in Winsum

Iedereen was tevreden tijdens de autocross in Winsum op Hemelvaartsdag. De cross vond vorig jaar geen doorgang omdat de vergunning ontbrak, maar dit jaar wordt er gewoon weer gecrost. Dit tot grote tevredenheid van Klaas Pol, voorzitter van Autosport Groningen (ASG).

Op het land van boer Vermue, langs de 361, kon het in groten getale opgekomen publiek van veel races genieten. Onder prachtige weersomstandigheden lieten de deelnemers in hun barrels veel strijd zien, wat de liefhebbers langs de baan veel kijkplezier bracht.

Vorig jaar moest de organisatie, wegens het ontbreken van een vergunning uitwijken naar andere dorpen, maar daar bleek de belangstelling minder groot te zijn. Ondanks wat tegenwerking werd er toch weer een vergunning afgegeven om te crossen in Winsum. Toch stuitte het doorgaan van de autocross in Winsum onlangs nog weer op bezwaar in het gemeentehuis; geluidsoverlast en verstoring van de weidevogels werd nog maar weer eens naar voren gehaald door de ‘dwarsliggers’. 

Tijdens het gereedmaken van de baan en op de wedstrijddag zijn echter geen weidevogels gesignaleerd. De enige twee vogels die zijn gespot zijn de Kiekjesdief, onze trouwe Auwert PostMus, die vanaf de grond een fotoreportage bij elkaar knipte en Marco ‘Falcon’ Kramer, die vanuit de lucht, soms biddend, bewegende beelden voor WinsumNieuws maakte.  

Klaas Pol was na afloop een gelukkig mens: “Mooi weer, een groot deelnemersveld en veel publiek. Wat wil je nog meer.”

De uitslagen zullen zeer binnenkort te zien zijn op de site van ASG.

Cookieinstellingen