Afscheid van ‘Hunsingo’

vv Winsum (zondag) is niet meer. De stekker is er uit gegaan, zaterdagavond tijdens de afscheidsbarbecue. Spelers, trainer en begeleider van het eerste elftal waren nog één keer samen.

Evelien Buursink, die tot het laatst heeft gestreden voor de zondag-afdeling, voor velen nog gewoon Hunsingo, was uiteraard ook van de partij. “Jammer en helaas” was haar conclusie, waarbij ze de opkomende waterlanders nog net kon bedwingen. Ze gaf aan te hopen dat er toch ooit weer op zondag zal worden gevoetbald in Winsum. Van de huidige selectie zal dat hoogstwaarschijnlijk niemand zijn, aangezien de gehele groep al elders onderdak heeft gevonden, in een lager team op zaterdag gaat spelen of stopt.

“Nou kunnen ze het ook wel weer Viboa noemen” was een cynische opmerking uit de spelersgroep. Naast afscheid van de zondag-afdeling, waar overigens geen bestuurslid bij aanwezig was, waarschijnlijk ook niet eens uitgenodigd, nam de selectie nog ‘officieel’ afscheid van trainer Willem Kluin. De trainer liep op krukken na een ongelukje op het werk, maar kon nog wel even uit de stoel overeind komen om een cadeau van de groep in ontvangst te nemen.

Sander Smit, bij het nog niet aanwezig zijn van aanvoerder en kersverse vader Erik Magnin, overhandigde hem een lijst, met daarin twee niet echt keurig opgevouwen shirts; 1 van vv Winsum en 1 van het uittenue van Hunsingo, waar de eerste wedstrijden van het seizoen in waren gespeeld. Het shirt waarin 10 uit 4 werd gehaald en de Winsumers bovenaan stonden. In het nieuwe tenue (vv Winsum) en mede door blessures ging het vervolgens bergafwaarts, ondanks dat er tegen de hooggeplaatste ploegen best aardig werd gevoetbald.

De groep die deze avond aanwezig was, inclusief trainer Kluin en vrijwilligster Evelien Buursink, heeft tot de laatste snik gestreden voor het zondagvoetbal. Het zondagvoetbal dat op 14 mei 2017 z’n laatste competitiewedstrijd kende en waar zaterdagavond door de groep, met enige pijn, symbolisch de stekker werd uitgetrokken.

Na het ‘officiële’ gedeelte ging de volgende ronde erin van Sven, broer Sander liep in de bediening. Tim, de BBQ-butcher slingerde het vlees op de grill en daarna werd er gezamenlijk de finale van de Champions League gekeken.

 

 

Cookieinstellingen