Geen promotie vv Winsum VR1

Vorige week was men nog hoopvol (en overmoedig?): “vv Winsum VR1 stelt promotie uit” was te lezen na de verloren strafschoppenserie in Hollandscheveld. Zaterdag 10 juni kwam de herkansing in Kollum, waar VIOD VR2 de tegenstander was in een beslissingswedstrijd. De vrouwen uit Winsum begonnen goed en kregen kansen, maar de winst ging toch wel verdiend naar de iets betere Friezinnen.

Misschien doet de uitslag iets anders vermoeden maar de wedstrijd werd een kraker van jewelste. De Winsumers speelden de Driezumers de eerste twintig minuten van de grasmat. De Groningers waren via Alieke Tuin en Chantal Streppel levensgevaarlijk over beide flanken. Meerdere grote kansen hielp Winsum om zeep. VIOD stond met de rug tegen de muur. Alieke Tuin kon niet met een kampioenschap afscheid nemen van haar team. Zij gaat het komende seizoen voor SC Heerenveen voetballen.

Alieke Tuin, volgend seizoen SC Heerenveen

De ommekeer was het doelpunt van Froukje Schaafsma in de 25ste minuut. Lianne Westra bemoeide zich met een vrije trap door deze verwoestend hard richting het doel van Willissa Scholtens te vuren. De goalie liet de bal los en voor Schaafsma was het daarna een appeltje eitje. Met dit doelpunt viel er een enorm druk van de schouders van de VIOD speelsters. De zenuwen werden over boord gegooid en het wedstrijdbeeld kantelde. Via een goed lopende aanval kwam de bal op rechts bij Regina de Groot, die met een sublieme passeerbeweging haar directe tegenstander in de luren legde. De in topvorm verkerende De Groot gaf daarna de bal op een presenteerblad voor Baukje de Vries, die vervolgens hard en zuiver de 2-0 noteerde.

VIOD heeft 2-0 gescoord

Na de theepauze bleef de te verwachte stormloop op de veste van VIOD keepster Joukje van der Meer uit. VIOD leek de wedstrijd in de ‘bûse’ te hebben. Maar onnodig balverlies op het middenveld stelde Winsum in staat om de aansluitingstreffer te scoren. Met een prachtige lob verschalkte Minke Lalkens doelvrouwe Van der Meer.

Keepster Van der Meer is verslagen

De vreugde was echter van korte duur. VIOD hield het hoofd koel en nadat Baukje de Vries voor de tweede keer Willisa Scholtens kansloos liet, kon de Driezumer aanhang beginnen met het bouwen van een feestje. Na het eindsignaal vielen er tranen van verdriet bij de meiden van Winsum en van vreugde bij de VIOD-speelsters. 

Voor meer foto’s van de wedstrijd klik hier.

 

Verslag: VIOD

 

 

 

Cookieinstellingen