Speler vv Winsum 18 maand geschorst

Foto: vv Winsum

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Pierre Makon, afgelopen seizoen speler van vv Winsum zondag1, voor anderhalf jaar geschorst.

De speler ging in de laatste wedstrijd van het seizoen, Gorredijk-vv Winsum, door het lint. De wedstrijd was 2 minuten voor tijd gestaakt.

Uit verslag 17 mei 2017:

Sander Smit: “De grensrechter van Gorredijk gooide werkelijk bij elke diepe bal de vlag om hoog. Balif Kiala ging verhaal houden en na mijn weten gaf de grensrechter een soort van kopstootje. Hierna sloeg de vlam in de pijp en hoekte Pierre Makon de grensrechter neer.”

Willem Kluin, vorig seizoen trainer, wilde alleen kwijt dat hij het betreurt wat is gebeurd. Daar liet hij het bij. “Ik ben vanaf dinsdag platgebeld. Ik heb een mening, maar die deel ik niet met de pers. Ik ben nu met mijn nieuwe club (SIOS, red.) bezig, ben nog aan het herstellen van een blessure en wil genieten van de vakantie”, aldus Kluin.  

Door het opheffen van de zondag-afdeling en de overschrijving van Makon naar vv Gruno, zal vv Winsum er dus geen hinder van ondervinden.

Cookieinstellingen