Hylmar Diemer Open (1/8)

De Hylmar Diemer Open, hét toernooi van TC Winsum is zondagochtend van start gegaan. De eerste partijen gingen om half 11 los op de gravelbanen in Winsum. 

Martin Drent had er vannacht, toen er toch wel veel hemelwater neerviel in Winsum, nog even een hard hoofd in gehad. Maar de goedwerkende drainage draaide en bleek het vele water aan te kunnen, zodat er dus gewoon om 11.30 uur kon worden gestart.

Op het parkeerterrein komt hoofdsponsor Hylmar Diemer ook net aanrijden. Met vrouwtje en zoon. Hij is haar al snel kwijt. Ze is gaan kijken bij baan 3, waar een vriendin in de Dames Dubbel 5 aan de slag moest.

Gezellig samen bij baan 3

Tegen de klok van 13.30 uur zijn alle banen bezet en word ik aangesproken door mijn oud-sportdocent Hans Robben, vader van, die samen met dubbelpartner Bert Smit tussen alle anderen op het terras gezellig een drankje zit te nuttigen na z’n gewonnen partij in de Heren Dubbel 7 50+.

Hans Robben (l)

Ik loop wat over het sportpark, kom langs baan twee. “Te laat”, zegt Lucas Kiers. Naast hem staat Cor Drent, die net het onderling duel in twee sets heeft gewonnen. Ik verontschuldig me en zeg maar dat ik niet wist dat ze moesten spelen. Lucas: “Staat op toernooi.nl”. Ik zeg sorry, knip een plaatje van ‘Okker en Connors’ en bedenk me terwijl ik verder loop; als die Kiers nou gewoon beter z’n best had gedaan, had ik nog een paar actiefoto’s kunnen maken.

Lucas en Cor (r)

Op baan 8, bijna buiten het sportpark, bespeur ik de als tweede geplaatste Joop Bakker, die met Martin van Dijk om de winst strijdt in poule B van de Heren Enkel 8. In z’n door Timmerfabriek De Boer gesponsorde outfit, waarover later deze week meer, had de veteraan het zeer lastig, maar won uiteindelijk toch met 7-6 (4) in de derde set.

Bakker (voorgrond) tegen Van Dijk

Op hetzelfde moment is op baan Michiel van Bolhuis met moeder Anita bezig in het Gemengd Dubbel. Moeder en zoon verliezen in twee sets, wat toekijkend manlief en vader Alje waarschijnlijk een rotzorg zal zijn geweest.

Alje vindt het allemaal wel goed

Hij zal later nog, in zijn allereerste serieuze wedstrijd, met z’n zoon in de Heren Dubbel 8 uitkomen………..en verliezen.

Alfred Kiers (organisatie) spreekt van een drukke eerste zondag, waarbij de partijen lekker volgens schema worden afgewerkt.

Wedstrijdleider Kiers

Tegen kwart voor 5 komt dan nog even stiekem een buitje overwaaien, die sproeien van de banen overbodig maakt. De wedstrijden kunnen na een korte pauze dan ook weer worden hervat, zodat alle wedstrijden op de eerste dag kunnen worden afgewerkt.

 

Voor uitslagen dag 1, zondag 23 juli, klik hier.

Voor programma dag 2, maandag 24 juli, klik hier. 

 

 

Cookieinstellingen