Hylmar Diemer Open (4/8)

Woensdag, halverwege de week, halverwege het toernooi. De hele dag tennis op de banen van TC Winsum en………… de traditionele BBQ van Grillmaster Thijs.

Onder een prachtige zon starten om half 11 de eerste partijen. Het is drukkend weer, waar sommige deelnemers aan het Hylmar Diemer Open toch wel moeite mee hebben. Als ik rond het middaguur aan kom wandelen is de belangstelling langs baan 1 groot. Niet zo raar, want daar is het duel in het Gemengd Dubbel 5 tussen Thijs Oosting/Bianca Kuiper (2) en Alfred Kiers/Henriëtte Kiers aan de gang. De eerste set is gewonnen door broer en zus, maar het wordt nu 4-1 voor de als tweede geplaatsten Oosting en Kuiper en een derde set lijkt aanstaande.

Alfred Kiers (rood shirt) heeft de smoor in

Ik vervolg m’n pad en tref Kornelis Prins en Rick Schaaphok, die net zijn uitgespeeld. Ze zitten met hun tegenstanders even na en hebben het onder het genot van een drankje nog even over de wedstrijd.

Prins en Schaaphok (r)

Prins en Schaaphok houden tegen allen die vragen hoe het is afgelopen hetzelfde verhaal; “Het ging best wel goed” en dan komt de “maar”. Ze hebben verloren van Erik en Martijn Hardenberg, die als eerste geplaatst zijn in de Heren Dubbel 6. Geen schande, gezien de favorieten een set is afgesnoept. Na twee uur spelen stond er 6-3, 4-6 en 6-3 op het scorebord.

Als ik het terrein weer verlaat, zit het Gemengd Dubbel 5 op baan 1 in de al voorspelde derde set. Thijs Oosting lijkt zich te sparen of verbeeld ik het me maar?

Het zou kunnen want zijn moment is natuurlijk later op de dag, als hij de BBQ mag ontsteken en vlees mag roosteren. Ik besluit ’s avonds terug te komen.

Het is druk. Alle banen zijn bezet, het terras is lekker gevuld en ook langs de banen zit publiek. Het weer is prima voor een barbecue; lekker stukje vlees, salade, groenvoer, stokbrood……en een drankje. Ik kom als eerste Alfred Kiers tegen en vraag hem hoe de wedstrijd is afgelopen. Een grijns verschijnt op z’n smoel: “Derde set met 6-4 gewonnen!” Ik feliciteer hem en ga verder.

Grillmaster Oosting en sous-chef De Groot hebben de boel al aan de loop en het eerste vlees lijkt bijna klaar voor consumptie.

Oosting en De Groot (r)

De rij voor de bbq’s wordt gestaag langer. Dan vind Oosting het goed en is de volle rooster in no time leeg en is het dringen geblazen bij de tafel met de salades. Niet veel later zie je overal op het terras mensen smikkelen en smullen.

Ook stokbrood kan verwennerij zijn

Net als voorgaande jaren is Woensdag-BBQ-dag weer een groot succes en zal dan ook zeker volgend jaar weer op het programma staan.

Oh ja…… er is ook nog getennist.

Voor uitslagen dag 4, woensdag 26 juli, klik hier.

Voor programma dag 5, donderdag 27 juli, klik hier.

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen