Hylmar Diemer Open (5/8)

Het tennistoernooi is over de helft, het kaf scheidt zich van het koren en de wedstrijden in de knock out-fase verschijnen langzamerhand in het speelschema.

Het is tegen 7 uur als ik mijn dagelijkse bezoek aan de banen van TC Winsum breng dit toernooi. Naast de vele onbekenden, toch ook weer de bekende gezichten. Een groot gedeelte daarvan zit op dat moment aan een grote tafel buiten. Het is de organisatie die allemaal een smakelijk uitziende pizza naar binnen werken.

Effe wachte………………..

Achter de bar staan Steven de Groot, gister nog sous-chef tijdens de BBQ, en Paul Drent.

Paul en Steven draaien bardienstje

Paul is een beetje teleurgesteld in mij. Hij had al wel een beetje aandacht verwacht van de pers. Ik zeg hem dat ik hem in de tweede helft van de week heb ingepland. Het doet hem goed dat ik zoveel vertrouwen in hem heb. Achter me lijkt Jos Lijnes drukdoende op het wedstrijdsecretariaat, anderen vertellen me dat de wedstrijdleider waarschijnlijk z’n vriendin aan de lijn heeft.

Vriendin aan de lijnes ?

Ik loop nog even naar buiten waar de deelnemers onder prima weersomstandigheden hun partijen afwerken. Op baan 2 maken Ben Visser en zoon Thomas zich op voor hun partij in het Heren Dubbel 6. Ze winnen in twee sets (7-5,7-5) van het duo Roelof Bouwman/A. Flikkema.

Thomas serveert, Ben aan het net

Op baan 1 speelt Elly Mulder met manlief Danny in het Gemengd Dubbel 7 tegen Diederik Dijk (6) en Suzanne van Dijken. Het wordt een spannende strijd. De set gaat naar Dijk/Van Dijken met 3-6. Voorafgaande aan de wedstrijd werd de Mulders nog even moed ingesproken: “Even op karakter erover heen!” En zo geschiedde. De tweede set werd met 6-4 gewonnen, waarna de derde set op een tiebreak uitdraaide. En na bijna 2,5 uur zwoegen werd dan toch deze zege binnengehaald……..op karakter!

Om half 10 staat het klaverjastoernooi op het programma. Een kleine 40 deelnemers strijden om de prijzen, waaronder ook een niet nader te noemen correspondent. Hij houdt naast de kaarten op de tafel ook de banen nauwlettend in de gaten en stuurt mij het bericht dat Erica Mansholt van Martina Balkema heeft verloren in het Dames Enkel 7. Na drie uur spelen, met 6-7, 6-4 en 6-7. Geen schande aangezien een paar uur eerder al een partij in het Dames Dubbel 7 heeft gespeeld. Met partner Silvie Stok won ze van het duo JosienBinnema/Irene Vast met 6-2 en 6-2.

Vreemd, maar dat is de correspondent ook

Wel een beetje raar dat de foto’s en het bericht om 00.15 uur hier op de redactie binnen komen en de partij volgens mijn correspondent tot 00.30 uur duurde.

Zal wel gezellig zijn geweest tijdens het Klaverjastoernooi.

Nadat aan het eind van de avond de scores bij elkaar waren opgeteld bleek de Joop Bakker de meeste punten te hebben behaald.

Joop a.k.a. ‘Jopke B te W’ met de beker

 

Voor uitslagen dag 5, donderdag 27 juli, klik hier.

Voor programma dag 6, vrijdag 28 juli, klik hier.

 

 

Cookieinstellingen