Artemissers in Monnikentocht en Bommen Berendloop

Foto: Artemis

Een aantal lopers van Artemis waren het afgelopen weekend weer actief in wedstrijdverband.

Zo werd er zaterdag gelopen in mooiste gedeelte van Oost-Groningen, de omgeving van Ter Apel, Sellingen en Bourtange. Zondag waren natuurgebied De Onlanden en de gemeentes Groningen, Noordenveld en Tynaarl het decor van hardlopers.

ARTEMIS IN DE MONNIKENTOCHT

Artemis-lopers aan de Monnikentocht

Runners Oost-Groningen organiseerde afgelopen zaterdag voor de 21e keer de Monnikentocht, een landschapsloop voor ultralopers, marathonlopers, wandelaars en Nordic walkers. De start van de zeven routes was bij het Klooster in Ter Apel en vanaf de camping De Barkhoorn te Sellingen. De routes voerden de totaal 350 deelnemers onder warme weersomstandigheden door het fraaie bosrijke landschap van Westerwolde over verharde wegen en onverharde, oneffen en geaccidenteerde paden naar de finish in vesting Bourtange. Artemis was met acht leden, waarvan de meesten in de voorbereiding voor de Budapest Marathon op zondag 15 oktober, goed vertegenwoordigd. Ultraloper Gerik Mik (Sint Annen) voltooide de langste afstand: 51 kilometer. Janneke Cazemier (Warffum) bracht haar 78e marathon onder de vlag van Artemis tot een goed einde. Het parcours van de 34 kilometer was Hilda Broekhuizen (Winsum) op het lijf geschreven. Als er “gewerkt” moet worden is ze in haar element. Van de zes Artemissers op deze afstand was ze de rapste, gevolgd door Han Korhorn (Kloosterburen), Gonny Houtman (Winsum), Tini Visker (Oosternieland), Koos Durenkamp (Winsum) en Jeannet Bakema (Loppersum). Mede dankzij een uitstekende organisatie een zeer geslaagde dag.

ARTEMIS IN DE BOMMEN BERENDLOOP

De 15e editie van de Bommen Berendloop trok afgelopen zondag duizend lopers naar de atletiekbaan in het Stadspark van Groningen. Dit evenement, inmiddels opgenomen in het Loopcircuit Noord Groningen, wordt jaarlijks georganiseerd rondom `Gronings Ontzet`. De organisatie van deze loop is dit jaar overgenomen door Groningen Atletiek gesteund door honderd vrijwilligers omdat de vorige organisator Golazo Noord Nederland er geen brood meer in zag. De lopers konden meedoen aan de 4 mijl, de 10 kilometer en de halve marathon. Daarnaast waren er nog jeugdwedstrijden. De deelnemers hadden te kampen met warm weer. Op de halve marathon gingen drie Artemissers, te weten Willem Hofman (Winsum), Arjan Hegge (Winsum) en Bert Hulsing (Groningen) van start. Wim Ammeraal (Leens) en René Hartlief (Baflo) meldden zich voor de 10 kilometer. De route van de halve marathon ging door het natuurgebied `De Onlanden` en de gemeenten Groningen, Noordenveld en Tynaarlo. Van de drie Artemissers op deze afstand was Willem Hofman de snelste. Zijn keurige tijd van 1.41.20 uur betekende een 15e plaats bij de mannen 40.

Een ontspannen Willem Hofman (met petje)

Arjan Hegge noteerde als 73e bij de mannen senioren een tijd van 2.02.22 uur. Bert Hulsing tenslotte, in de voorbereiding op zijn vierde deelname over twee weken aan de In Flanders Fields marathon van Nieuwpoort naar Ieper (B) langs de scheidslijn tussen de Geallieerden en de Duitsers in de 1e Wereldoorlog, tekende voor een nette 2.15.39 uur, 55e bij de mannen 50. De halve marathon werd bij de mannen gewonnen door Jos Boonstra uit Peize in 1.14.19 uur. Bij de vrouwen ging de winst naar Marjan Oostinga uit Eelde in 1.27.03 uur. De route van de 10 kilometer voerde de lopers langs de rand van `De Onlanden`. Wim Ammeraal liep op deze afstand een goede race en eindigde met een tijd van 45.15 minuten op een keurige 5e plaats bij de mannen 50. René Hartlief voltooide zijn eerste echte 10 kilometer onder de vlag van Artemis in een acceptabele tijd van 48.40 minuten. Een grote pluim voor de uitstekende organisatie door Groningen Atletiek met medewerking van microfonist Harm Noor en fotograaf Herman Rinket (1570 foto`s te vinden op www.artemiswinsum.nl) is op zijn plaats.

Cookieinstellingen