DWA/Argo kan Elko niet van winst afhouden

Afgelopen zaterdag kregen de korfballers uit Winsum en Bedum, Elko uit Elim op bezoek. DWA/Argo speelde een goede wedstrijd, maar na een 7-8 ruststand, trokken de nog ongeslagen tegenstanders uit Elim aan het langste eind en wisten de twee punten mee terug naar huis te nemen. De eindstand werd 12-17.

Eerste helft

Onder prachtige weersomstandigheden klonk zaterdag om 15.30 uur het startsignaal. De hoofdmacht van DWA/Argo stond zaterdag onder de hoede van Catharina Oostra, omdat trainer-coach Henk Sjoerd Westra in het buitenland zat. In de eerste minuut wist Yvonne Schuuring direct uit een schot te scoren. Vervolgens was het Elko dat naar harte lust mocht aanvallen en met maar liefst vijf treffers op rij stond er, na 25 minuten gespeeld te hebben, 1-5 op het scorebord.  De jongelingen uit Winsum en Bedum hadden moeite met het afronden van hun kansen. Ze waren duidelijk niet heel scherp in het eerste deel van de eerste helft. Nadat Nick Brandsma weer een treffer had gemaakt, maakte Elko nog eens drie treffers en daarna kwam DWA/Argo beter in de wedstrijd. De thuisploeg scoorde maar liefst vijf doelpunten achter elkaar en deze kwamen uit handen van: Nick Brandsma, Sam Pestoor en de zussen Yvonne en Natasja Schuuring. Met weinig doelpunten gingen de ploegen, met een 7-8 ruststand, de kleedkamers in.

Interim coach Oostra benadrukte dat het laatste stuk van de eerste helft erg goed was en dat het zaak was dit vast te houden.

Tweede helft

Na de rust was het echter Elko dat eerst twee maal op rij scoorde. Het gat was meteen weer groter, namelijk 7-10. Yvonne Schuuring verdiende vervolgens een strafworp, die Sam Pestoor er vakkundig inlegde.  Wederom scoorde Elko twee maal achtereen, maar hierna hadden de Winsumers en Bedumers een passend antwoord met drie scores uit handen van Tom van der Laan, Sam Pestoor en Nick Brandsma. De spanning was weer terug in de wedstrijd, met 11-12 stond op het scorebord. Elko raakte echter niet in paniek in deze spannende fase en maakte meteen een einde aan alle illusies van de thuisploeg. Met drie goals namen de Drenten vlot weer afstand. Hierna maakte Nick Brandsma nog één treffer voor zijn team, maar het gat was te groot om nog aanspraak op de punten te kunnen maken.  Elko voegde nog twee treffers aan haar totaal toe waarmee de eindstand 12-17 werd. Ondanks dit verlies kan DWA/Argo terugkijken op een goede wedstrijd.

Aanstaande zaterdag zal DWA/Argo wederom een thuiswedstrijd hebben. Lintjo uit Oldeberkoop komt op bezoek. DWA/Argo is gebrand om deze wedstrijd te gaan winnen om zo Lintjo in de ranglijst onder zich te krijgen. Om 15.30 uur zal dit duel van start gaan.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4x), Yvonne Schuuring (3x), Sam Pestoor (3x), Natasja Schuuring (1x), Tom van der Laan (1x).