Futsal Winsum wint ruim bij WMC

Futsal Winsum heeft vrijdagavond in Winschoten met 1-7 gewonnen van WMC. Voor rust was het duel nog spannend en stopte doelman Reinder de Haan twee strafschoppen. Na rust liep de ploeg van Marc Krüger met fraaie goals steeds verder weg.

De Winsumers kwamen op voorsprong toen Sander Roorda uit de draai raak schoot. De gasten domineerden maar speelden te onrustig om veel kansen te creëren. De thuisploeg kreeg hierna een strafschop die zeer betwist werd. Doelman Reinder de Haan keerde de inzet van dichtbij. Dit resulteerde in een corner, van waaruit de bezoekers de counter konden inzetten. Stefan Bultena en Ulco Brinkhuizen gingen er vandoor waarna laatstgenoemde de bal binnen schoof. Dit leek ook de ruststand te worden, maar WMC kreeg tot ongenoegen van de Winsumers wederom een strafschop te nemen. Reinder de Haan was echter in bloedvorm en ranselde de bal opnieuw uit zijn doel.

Na rust gingen het stukken beter met de mannen van Marc Krüger en dat resulteerde in vele vlotlopende aanvallen. Stijn Wymenga was zowel verantwoordelijk voor de 0-3 als de 0-4, waarna Edu de Jonge Rosa met een fraaie lob voor de vijfde treffer van de avond zorgde. Op aangeven van Reinder Haaksema tekende Sander Roorda voor de 0-6. Hierna kozen de bezoekers wel heel massaal de aanval en werd de defensie verwaarloosd. Het was voor doelman De Haan jammer dat hij de nul niet kon houden. Na deze eretreffer was het slotakkoord voor Ulco Brinkhuizen die de bal fraai achter het standbeen langs in het doel deponeerde. Ook het tweede competitieduel werd daarmee overtuigend gewonnen. Futsal Winsum is vrijdagavond vrij en speelt een week later thuis tegen Cambuur.