Genieten van vv Winsum tegen VEV’67

Het leek vanmiddag een vervelende voetbalmiddag te worden, regen, regen en nog eens regen. Het veld lag er ondanks al die regen toch wel aardig bij, was vanmorgen door vrijwilligers blad- en takvrij gemaakt en optimaal verzorgd.
De regen leek dus spelbreker te worden, maar het werd een amusante middag, met het team van trainer Robert Bos als smaakmaker.
Eerste helft
De wedstrijd was nog maar net begonnen of de bal lag al achter VEV-doelman Erwin Mensink. Uit een corner belandde de bal aan de rechterzijde van het veld voor de voeten van Rogier Krohne, die de bal vrij speelde en hard voor het doel trapte. Via een verdediger van VEV kwam de bal bij de vrijstaande Tim hoff, die het ding in de touwen joeg, 1 – 0.
In de 13de minuut opnieuw een fraaie actie aan de rechterkant. Bauke Hoekstra zette na een prima rush de bal voor, Rick Schaaphok kon de bal niet de juiste richting geven.
In de 20ste minuut hield het op met zachtjes regenen, de miezer maakte plaats voor een enorme plensbui.
VEV mocht in de 23ste minuut een vrije trap nemen. Joachim Wiegman krulde de bal in de doelmond. De bal werd teruggelegd, maar doelman Germen Bouwman, die trouwens helemaal een prima wedstrijd keepte, plukte de bal boven alle hoofden weg.
In de 29ste minuut was de vlugge linksbuiten van VEV wat onfortuinlijk toen zijn mooie, bekeken afstandsschot naast de verkeerde kant van de paal krulde.
De grootste kans voor de Leeksters kwam even later. Een uittrap van doelman Mensink werd door gelegenheids laatste man Marcel Pannekoek helemaal verkeerd beoordeeld, waardoor Jeffrey Visser alleen op doelman Bouwman kon afgaan. Visser nam, terwijl Pannekoek al met de handen voor de ogen achterbleef, van alle mogelijkheden de slechste, zijn lob kon door de Winsumse doelman gemakkelijk worden opgevangen.
Dat een lob wel doeltreffend kan zijn bewees Maikel Hoormann even later. Krohne gaf een geweldige pass op Hoormann. De middenvelder had niet veel tijd om iets met de bal te doen en zag, zo zei hij na de wedstrijd, geen andere mogelijkheid dan een lob van zijn schoen te versturen. De bal viel prachtig achter de doelman in het net, een geweldig doelpunt, 2 – 0.
Met een welverdiende voorsprong gingen de Winsumers de kleedkamer in.
Tweede helft
Met de les van de wedstrijd tegen Gorecht waarschijnlijk nog in het achterhoofd, begonnen de groen-witten scherp aan de tweede helft. In de 53ste moment kwam Rick Schaaphok op het middenveld in balbezit. Schaaphok stuurde Tim Hoff de diepte in. Hoff speelde zich handig vrij en zette de bal voor, waar Wouter Bloem, ingevallen voor Stan Buikema, opdook en de bal achter de doelman schoot, 3 – 0.
VEV leek gelijk iets terug te doen, maar het schot van Rense Dijk werd door keeper Bouwman met een geweldige reflex gepareerd.
Rogier Krohne liet daarna zien dat hij wel aardig kan voetballen. De middenvelder, die jammer genoeg vaak werd overgeslagen omdat de lange bal vaak, te vaak, werd gespeeld, kreeg de bal op het middenveld in bezit. Vijf/zes Leeksters probeerden de bal te veroveren, maar met onnavolgbare bewegingen kwam Krohne ineens uit de kluwe geelhemdem tevoorschijn in de richting van het VEV-doel. Een Leekster verdediger kon de stylist nog net van een doelpoging afhouden. Echt genieten!
Even later sleepte Krohne de bal langs twee tegenstanders en zette met zijn linkerpoot Wouter Bloem in stelling. De poging van Bloem stierf in schoonheid in de handen van Mensink.
Zo bleef de 3 – 0 op het scorebord prijken. VEV speelde niet eens zo slecht, maar tegen de wilskracht, werklust en voetbalkwaliteiten van sommige Winsumers was vandaag geen kruid gewassen.
Trainer/coach Robert Bos toonde zich een tevreden man.
Bos: “Mooie wedstrijd, mooie doelpunten en mooie punten, wat wil een mens nog meer. In de eerste helft gingen we prima in de strijd mee en speelden bij vlagen goed. Dat er dan zulke mooie doelpunten vallen is mooi meegenomen. De verschillen tussen VEV en ons zijn niet zo groot, dus is het belangrijk om deze wedstrijden te winnen. Je hebt gelijk dat we nog teveel lange ballen spelen. In de eerste helft gebeurde dat zeker teveel, dat bracht onnodige onrust, in de tweede helft ging het wel iets beter. Zei Rogier dat hij last van de nek heeft gekregen van de lange ballen, dan moet hij zich nu laten behandelen, haha.”