Stefan Bultena schiet SIOS langs SGV

Op het nat en zeer zwaar hoofdveld van sportpark De Lange Twee won SIOS zaterdagmiddag van SGV uit Schildwolde. Het werd 2-0 voor de Sauwerders, die nu 7 uit 3 hebben en daarmee in het spoor blijven van koploper Holwierde.

Het was een trieste bedoening in Sauwerd. Op het veld 22 spelers, een scheidsrechter en z’n assistenten. Daarnaast een handvol toeschouwers langs de lijn en onder het afdakje voor het clubgebouw.

Ze kregen een niet al te boeiende wedstrijd te zien. Het weer en de conditie van het veld waren daar zeker debet aan. SIOS was over 90 minuten de minst slechte ploeg, kreeg de meeste kansen en won uiteindelijk verdiend met 2-0.

Nadat SIOS na 2 minuten al op voorsprong had kunnen komen, was het SGV dat een paar minuten later een kans kreeg om de score te openen. Bob Brinkhuizen wist ternauwernood redding te brengen op een lage voorzet van de gasten.

Na een klein kwartier spelen was het dan toch raak. Stefan Bultena kwam randje ’16’ in balbezit en schoot met links, via de vingertoppen van SGV-goalie Dick Voorma, raak, 1-0. Bultena kreeg in de 26ste minuut de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar schoot net voorlangs. In de tegenaanval kregen de gasten een hoekschop te nemen welke goed werd ingekopt, maar het was Peter Nanninga die op de lijn redding bracht.

Even na het half uur mocht Sander Bultena vanaf de rechterkant een vrije bal nemen. De linkspoot krulde de bal mooi achter de verdediging, waar broer Stefan leek te gaan scoren, maar de spits kwam een teen te kort. In de 38ste minuut was het dan toch Stefan Bultena die z’n tweede goal van de middag maakte. Na goed doorzetten van Mike Wijma belandde de bal laag voor het doel, waar Bultena al vallende de bal tegen de touwen joeg, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Rust, snel van het veld

Was de eerste helft al niet echt leuk, de tweede 45 minuten waren nog minder.

SIOS breide te veel op het natte veld. Waar mogelijkheden waren om af te vuren, werd de bal doorgaans weer onnauwkeurig afgelegd, waardoor men zelf de gecreëerde doelkansen te niet deed. Toch waren er nog een paar mogelijkheden te noteren. Zo kon SGV-sluitpost Voorma nog maar net een bekeken kopbal van Sander Bultena onschadelijk maken en wist de goalie met de knie te redden op een inzet van Stefan Bultena.

SGV-goalie Voorma redt op inzet van Sander Bultena (8)

De gasten leken in de 78ste minuut de aansluitingstreffer te maken, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd.

Invaller Harmen Wienke gunde in de slotminuut Stefan Bultena z’n hattrick, maar de anders zo trefzekere spits schoot na een afgemeten voorzet van de buitenspeler net naast.