Futsal Winsum wint ook in Emmeloord

Futsal Winsum heeft vrijdagavond moeizaam gewonnen van Emmeloord. Het werd 0-3 voor de ploeg van Marc Kruger. David Albert Villalta was met twee goals en een assist opnieuw erg belangrijk.

Het duel in Emmeloord kwam moeizaam op gang. In het eerste kwart waren de kansen schaars. De wedstrijd ging gelijk op. Vlak voor rust werden de kansen groter. Haroen Jahanyar strandde op de keeper, Sander Roorda schoot oog in oog met de keeper voorlangs en ook aanvoerder Ulco Brinkhuizen kreeg de bal van dichtbij niet in het doel. An de andere kant mochten de gasten doelman Reinder de Haan die enkele prima reddingen verrichtte dankbaar zijn. Vier minuten voor rust was het zo maar raak. David Albert Villalta probeerde het van afstand en verraste de goalie met een schot in de verre hoek.

David Albert Villalta, 2 goals en een assist

Na rust was Winsum wat beter maar de echte spirit ontbrak. Sander Roorda was vlak na rust een paar keer dichtbij de 0-2 maar kon de bal telkens net niet binnen frommelen.  Tien minuten na rust werd de score wel verdubbeld. David Albert Villalta onderschepte de bal en ging de combinatie aan met Reinder Haaksema en de jongste speler van de selectie schoof beheerst zijn tweede treffer binnen. De zege kwam in de onrustige tweede helft geen moment meer in gevaar. Vlak voor tijd zette Albert Villalta goed door en hij stelde Ulco Brinkhuizen in staat de eindstand op 0-3 te bepalen. Futsal Winsum heeft de volle buit na vier wedstrijden.

Verslag: Kornelis Prins