Overtuigende winst Winkhem op Sint Maartensdag

Ondanks de afwezigheid van twee spelers wist Winkhem op overtuigende wijze het vijfde heren team van Donitas uit Groningen aan de kant te zetten. Na vijf kwartier spelen was

4-0 de eindstand.

Eerste set

Winkhem startte met stroef spel. Omdat Donitas het verschil ook niet maakte bleef het tot de zestien punten gelijk oplopen. Bij die stand verstapte spelverdeler Richard Krebs zich en voor hem was een korte blessure behandeling voldoende om door te spelen. Dit schudde Winkhem blijkbaar wakker want er werd ineens overtuigender gespeeld en de foutenlast uit het begin van de set namen af.19-25 was de eindstand en zo nam Winkhem de leiding.

Later in de wedstrijd behandelde de coach van Donitas, fysiotherapeute in opleiding, Richard Krebs zijn voet. Dit uiterst sportieve gebaar lijkt niet meer zo gewoon in deze tijden en daarom vermeldenswaardig. Misschien was zij geïnspireerd door het verhaal over Sint Maarten.

Tweede set

De tweede set was een set waarin de aanval over alle posities steeds beter liep. Donitas zette veel aanvallen om in prikballen maar die werden meestal simpel verdedigt en snel omgezet in scherpe tegen aanvallen. De serve werd geconcentreerd op de passer loper van Donitas en dit ontregelde de aanval van de tegenpartij nog meer. Set twee was overtuigend voor Winkhem, 14-25.

Derde set

De derde set was de set waarin statistisch gezien de gastheren het sterkst waren. Winkhem was gewaarschuwd maar op een fikse telfout na gebeurde er weinig in het kamp van Donitas waardoor Winkhem ook hier frank en vrij het spel kon bepalen. Met name Gertjan Bouwman en Martin Bijsma eisten hier een aanvallende hoofdrol op. Set drie werd met ruime cijfers gewonnen, 13-25.

Vierde set

Zelden was een wedstrijd zo makkelijk gegaan voor de Winsummer mannen. Beducht op een eind offensief van de studenten werd de vierde set ietwat voorzichtig begonnen. Dit bleek nergens voor nodig want achteraf bleek dat Donitas de handdoek al in de derde set had geworpen.Ook hier noteerde de scheidsrechter een setstand van 13-25.

Volgende wedstrijd

Net als in de vorige wedstrijd keer viel op hoe Winkhem een team is. Een goede teamsfeer is een uitstekende basis om het team goed te laten draaien. Tot de kerst hebben de mannen een druk programma, aanstaande dinsdag wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld tegen het tweede team van Flash uit Veendam. De wedstrijd wordt gespeeld om 20:30 in de zaal van het AOC, aan de Onderdendamsterweg in Winsum.