Winkhem strijdend ten onder in Delfzijl

Foto: Jaap Bouwman

Woensdagavond werd het inhaalduel in Delfzijl tegen Trias gespeeld. Trias is een titelkandidaat en de mannen van Winkhem waren daar zeker bewust van. Het mocht niet baten. Trias won in een mooie pot volleybal met 3-1 van de Winsumer mannen.

Vanaf de start was duidelijk dat Winkhem scherp moest volleyballen. Fouten maken kon men zich eigenlijk niet permitteren. Met een sterke serve start van Gertjan Bouwman zette Winkhem zichzelf wel meteen op de kaart. Trias nam al heel snel een time out wat niet meteen het gewenste effect had. Tot halverwege de set liep het behoorlijk gelijk op. Helaas herpakte Trias zich later toch en trok de set duidelijk naar zich toe, 25-19.

De Winsummer mannen zagen zeker nog punten ter verbetering. Een wissel en door scherper spel liepen beide ploegen tot 15-15 gelijk op. Nu was Winkhem het die vanaf daar een kleine voorsprong wist te pakken en te behouden tot de setwinst, 23-25. Met deze gelijke stand was het spel leuk om aan te zien en de wedstrijd was zeker niet beslist. Trias wist vanaf de derde set uit een ander vaatje te tappen. Met een sterkere serve druk en goede rebounds maakten zij het Winkhem erg moeilijk. Winkhem ging iets geforceerder spelen en hielp met wat slim geplaatste ballen die slecht vielen Trias in het zadel. Nu was het opnieuw Trias die de voorsprong in de wedstrijd pakte, 25-17.

In de vierde set was het erop of eronder voor Jan Miedema’s formatie. Het bleek eronder. Trias speelde zeer gevarieerd en stabiel en de fouten aan de Winsummer kant namen toe. Al gauw was deze set beslist en daarmee won Trias de wedstrijd, 25-13. De Havenkanters spelen zich prominent in de kijker als kampioenskandidaat. Mede door een perfect fluitende scheids en alle moeite die in de wedstrijd is gestoken kan Winkhem het punt vieren en vooruit zien naar een volgend treffen.

Komende zaterdag 2 december treden de mannen alweer aan tegen een directe concurrent. VIOS/Kolham is dan de tegenstander. In de altijd sfeervolle Duurswoldhal spelen de teams vanaf 18:30 tegen elkaar.

Verslag en foto: Jaap Bouwman

 

Cookieinstellingen