Onnodig verlies DWA/Argo

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers uit Winsum en Bedum een thuisduel tegen DIO uit Oosterwolde op het programma. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, want bij rust stond er een stand van 8-8 op het scorebord. Na een meer spannende dan goede tweede helft, wist DIO in de laatste minuut aan het langste eind te trekken door voor 15-16 te zorgen. Zo namen de Friezen de punten mee naar huis.

Zaterdag speelde Lisanne Pettinga wederom op de plek van de nog steeds geblesseerde Yvonne Schuuring. In de eerste helft werd sterk verdedigd aan beide kanten. Dit was ook te zien aan het aantal doelpunten van de eerste helft. Er werd weinig gescoord. DIO opende als eerste de score, waarop Lisanne Pettinga een strafworp versierde, die Sam Pestoor verzilverde. Lisette Hamminga liet vervolgens van zich horen, maar DIO reageerde hierop. Karen Oostmeijer en Tom van der Laan scoorden beide voor hun team en DWA/Argo kwam daardoor op een 4-2 voorsprong. DIO kwam vervolgens ook tot scoren, maar de oranje-witte thuisploeg antwoordden met twee treffers op rij uit handen van Lisette Hamminga en Karen Oostmeijer. Hierdoor stond er 6-3 op het scorebord. Na deze fase, kwam er een mindere fase van de thuisploeg. DWA/Argo had moeite met scoren. DIO profiteerde hier optimaal van en scoorde maar liefst vier maal achter elkaar. Met 6-7 moest DWA/Argo alle zeilen bijzetten. Er werd gevochten door het team en Sam Pestoor wist er een gelijke stand van te maken. Vlak voor rust scoorde DIO nog een maal, maar in de laatste seconde van het eerste bedrijf produceerde Nick Brandsma nog de gelijkmaker. Met 8-8, wat voor een zaalwedstrijd best mager is te noemen, gingen de ploegen de kleedkamers in.

Na de pauze was DIO gelijk scherp. Door drie treffers op rij kwam er 8-11 op het scorebord te staan en moest DWA/Argo in de achtervolging. Natasja Schuuring en Karen Oostmeijer lieten van zich horen en brachten met hun doelpunten DWA/Argo terug naar 10-11. De Winsumers en Bedumers lieten merken dat DIO niet zo gemakkelijk kon winnen. DIO wist opnieuw te scoren. Nadat de tegenstander van Natasja Schuuring een gemene overtreding maakte, mocht Natasja Schuuring de toegekende strafworp nemen. Zij hield haar hoofd koel gooide de strafworp er in. Vervolgens wist zij ook de gelijkmaker op het scorebord te brengen, door van afstand raak te schieten. Bij deze stand van 12-12 waren de jongelingen van trainer-coach Henk Sjoerd Westra weer helemaal terug in de wedstrijd. Tom van der Laan zorgde voor 13-12, maar DIO antwoordde snel. De laatste fase was aangebroken en in het scoreverloop ging ook alles gelijk op. Lisette Hamminga scoorde nogmaals voor DWA/Argo, maar weer zorgde DIO voor de gelijkmaker. Aaltje Kinderman, die in de ploeg was gekomen voor Lisanne Pettinga, wist een strafworp te versieren die Sam Pestoor ook deze keer verzilverde. Opnieuw was er dus een voorsprong voor DWA/Argo. Maar DIO maakte toch weer de gelijkmaker. In de allerlaatste minuut schoten de Friezen vervolgens ook nog van afstand 15-16 binnen en de resterende tijd bleek voor de thuisploeg niet genoeg meer om nog weer te scoren. Daarmee werd de eindstand 15-16 en stond DWA/Argo met lege handen.

Aanstaande zaterdag, 9 december, speelt DWA/Argo opnieuw een thuisduel in de Ripperdahal in Winsum. Dan komt Lintjo uit Oldeberkoop op bezoek. Dit duel zal om 18.00 uur van start gaan.
Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (3x), Karen Oostmeijer (3x), Natasja Schuuring (3x), Lisette Hamminga (3x), Tom van der Laan (2x) en Nick Brandsma (1x).