Winkhem wint concurrentiestrijd in Slochteren

Afgelopen zaterdagavond traden de mannen van het eerste team van Winkhem aan tegen directe concurrent VIOS/Kolham. Door goed teamspel trok Winkhem de winst (3-1) naar zich toe en neemt daardoor steeds nadrukkelijker zijn plek in, in de top van de 1e klasse B.

Hoewel Winkhem aantrad met een incompleet team voelden de mannen zich meteen thuis in de Duurswoldhal in Slochteren. De hal is namelijk vrijwel identiek aan de Winsumer Ripperdahal. Bij het inslaan maakte VIOS indruk. Mede door de vele lange mannen in het team van coach Raymond Schuiten en de harde aanvallen, ontstond er de verwachting dat deze wedstrijd een mooie pot zou opleveren.
De eerste set liep een korte tijd gelijk op maar boven de tien punten grens liep Winkhem steeds een beetje verder uit op VIOS. De set eindigde in een overtuigende winst, 18-25.

In de tweede set lag het initiatief meteen bij VIOS. Met een kleine voorsprong hielden de mannen druk op Winkhem. Hoewel het halverwege de set weer gelijk op ging kwam VIOS er steeds beter uit en wisten de Winsumer mannen geen treffend antwoord te geven. Mede door een matige serve en te kalme verdedigende acties liep het zelfs zolang gezamenlijk op dat deze set door VIOS binnen gesleept werd met een set stand van, 32-30.
Er was veel energie gestopt in de tweede set en Winkhem verwachtte dan ook dat VIOS het initiatief vast zou houden. Winkhem voerde daarom Ywe Jens Veenstra als frisse wissel door. VIOS leek zelf ook veel energie geleverd te hebben en gebruikte de derde set om uit te puffen. Winkhem profiteerde hier optimaal van en zetten de gastheren al gauw op een ruime achterstand wat een verlammende werking leek te hebben bij VIOS. Bij de gastheren kwam de pass moeizaam tot stand door de serve en aanvallen van Winkhem. Winkhem trok zo eenvoudig de voorsprong in de wedstrijd naar zich toe, 11-25.

De laatste set werd vol goede moed opgepakt door beide ploegen. Tot halverwege de set liep het gelijk op. Jaap Bouwman haalde daarna vijf punten achter elkaar binnen door zijn serve serie en alsof dat nog niet overtuigend genoeg was drukte Richard Krebs met een kill block ook zijn stempel op de wedstrijd. Daarna kwam VIOS nog terug maar was Winkhem de meest continu spelende ploeg. Deze set, en de wedstrijd, werd met 22-25 buit gemaakt door Winkhem en daardoor doet Winkhem steeds nadrukkelijker mee met de top drie van de competitie.

Op woensdag 6 december ontvangt Winkhem Lycurgus in de Ripperdahal. Ook Lycurgus speelt in de top mee en opnieuw zal Winkhem alles moeten geven om de goede lijn vast te houden. De wedstrijd start om 21:00 uur.

Verslag + foto: Jaap Bouwman