VIOS/K Slochteren een maatje te groot voor Winkhem dames 1

Op zaterdag 2 december stond er voor dames 1 Winkhem een belangrijke wedstrijd op het programma. Ze troffen de nummer 2 van de ranglijst, VIOS/K uit Slochteren. Met tot nu toe maar 1 wedstrijdpunt verschil was dit een tegenstander van formaat.

Na een vlotte warming-up begon Winkhem de set met aardig wat spanning in de benen. Dit was dan ook wel te merken en Winkhem kreeg het spel niet onder controle. De dames van VIOS/K hadden een sterke service en liepen al snel uit. De eerste set ging dan ook met 25-17 naar VIOS/K.

In de tweede set liepen de teams eerst gelijk op. Met een paar mooie aanvallen van Schutter en Bulthuis scoorde Winkhem een aantal mooie punten. Maar ook in deze set konden de dames de tegenstander niet genoeg onder druk zetten. Toch bleven de dames strijden, maar al gauw bereikte VIOS/K de 25 punten en werd de set verloren met 25-19.

In de derde set kwam de spirit weer een beetje terug. Met een goede serviceserie van Robbe kon Winkhem al vrij vlot in de set een mooi verschil maken. Ook liep de pass in deze set weer wat beter waardoor de aanval beter opgebouwd kon worden. Van der Meulen en Kwant konden op buiten de nodige punten scoren. Even leek het erop dat Winkhem de set binnen kon slepen. VIOS/K kreeg echter net op tijd het spel weer onder controle en sloot de derde set af met 25-23.

In de laatste set werd de conditie van dames 1 flink op de proef gesteld. De rally’s waren lang en de dames van Winkhem waren niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Er werd flink verdedigd door o.a. het blok van Dijkema. Ook in de aanval kon Winkhem weer wat punten binnen slepen.
Helaas bleek VIOS/K toch een maatje te groot en ging ook de laatste set met 25-18 naar de thuisspelende ploeg.

Met een verlies van 4-0 vertrokken de dames weer richting Winsum. Ondanks het verlies van zaterdag, maar met nog een heel aantal wedstrijden te gaan, zijn de dames nog steeds van plan om als eerste in de competitie te eindigen.

Op woensdag 6 december om 21:00 uur spelen ze hun volgende thuiswedstrijd in de Ripperdahal. Dit keer treffen ze de nummer 8, Oranje Nassau.

Verslag: Karen Bulthuis